Cartes als Reis amb joguines relacionades amb la salut
Aparador de la botiga Somnis de Gavà

La campanya de Reis suposa per al sector de les joguines quasi el 70% de les vendes i cada any els catàlegs són més extensos i presenten diverses novetats. En aquesta ocasió, la pandèmia ha posat el focus dels infants en les professions sanitàries i fabricants com a Famosa ho han aprofitant dissenyant joguines on els petits poden fer de metges.

És els cas del model “Kristal está malita” dels Bebés Llorones, una nina amb febre que necessita vacunes i xarops. També les Bellies Virus Tester, un set amb cinc zones diferents perquè els petits realitzin diferents proves diagnòstiques a la seva joguina i puguin curar-la, si finalment dóna positiu en coronavirus. Extracció de sang, revisió dels mocs, centre d’anàlisi ,centre de recuperació i sèrum reparador són algunes de les activitats que podran realitzar.

El Niño, com se’l coneix, es pot trobar en format peluix, però el que més èxit està tenint és el model animatronic, un ninot que mou el cap i les orelles, obre i tanca els ulls, i fa sorolls.

Repeteixen èxit Els SuperZings, una col·lecció de petits ninots molt diferents, que compten amb nombrosos complements, com a cotxes, comissaries de policia o la Caserna General; els anomenats Tutti Frutti, i els Vip Pets, uns gossets amb cabellera que porten 8 accessoris diferents per a pentinar-los.

També triomfen les Bellies, uns nadons, cadascun amb una funció, que inclouen el xumet, el biberó i una petita manteta. En llevar-los el cordó umbilical s’escolta el batec del cor i comencen a balbotejar.

Entre els clàssics atemporals no falten els Lego i, enguany, coincidint amb el seu 35 aniversari, torna el Super Mari de Nintendo.

Un altre joc que no passa de moda és el Playmobil. Enguany està triomfant especialment el seu model Back to The Future i l’univers Barbie, sobretot la seva autocaravana.

Jocs de taula

La seva venda s’ha incrementat considerablement i cal destacar-ne dos: Virus, un joc de cartes l’objectiu de les quals és erradicar un virus letal, i Gestos, un de mímica per a divertir-se en família.

També està tenint molt èxit el Cluedo, un mític joc en el qual cal descobrir, juntament amb altres jugadors, qui és l’assassí, i els jocs de cartes Dobble i Un.

Les peticions als Reis es completen amb cotxes, jocs de manualitats, cuines, instruments musicals, patins i bicicletes.