Club Rítmica Gavà
Imatge del darrer casal que van fer, l'any 2019 (Foto: cortesia Club Rítmica Gavà)

El Club Rítmica Gavà organitza aquest estiu el seu tradicional casal. Serà entre el 27 de juny i el 29 de juliol, al Pavelló de Can Tintorer, i és el primer casal que organitzen després de la pandèmia ja que tant l’any 2020 com el 2021 el van haver de deixar de fer.

Aquest casal té una importància cabdal dins de l’entitat ja que, tal i com ens explica Àlex Navarro, president del Club Rítmica Gavà, “nosaltres vam començar l’activitat fa cinc anys precisament amb un casal d’estiu, que va tenir molt bona resposta, i a partir d’aquí vam començar la vida com a club durant tot l’any”.

L’objectiu del casal no és de tecnificació, sinó que és lúdic: “Sí que es fan tècniques d’aparell i tècniques corporals, però amb una finalitat totalment lúdica i no tant com a entrenament de competició i tecnificació”. El que sí que fan cada any és “dividir el grup: un amb nenes que durant l’any no fan gimnàstica i volen un primer tast amb tallers de maquillatge, de ball i de flexibilitat, i un altre més avançat amb nenes que porten anys competint o entrenant, però també en aquest grup sempre ho fem tot amb temàtica lúdica, només canviem les tècniques i les dificultats i ens adaptem sempre a les dinàmiques dels grups”.

Navarro fa una valoració molt positiva de les edicions del casal que es van poder fer abans de la pandèmia: “La resposta és molt satisfactòria, tant és així que moltes nenes que han vingut a l’estiu al casal després han volgut continuar amb nosaltres, ja que els ha agradat l’esport, els valors i la metodologia, i finalment han volgut continuar durant tot l’any fent la pràctica esportiva de la gimnàstica rítmica. La resposta és molt bona, i per això creiem en fer un casal lúdic i econòmic per fomentar aquest esport en la nostra ciutat”.

La qüestió del foment d’aquest esport és cabdal per Navarro, que admet que “és un esport minoritari, principalment femení, i la idea és que a través de l’estiu, que és quan tots tenim més disponibilitat i més temps, donar a conèixer aquest esport entre els nens per tal que puguin fer la pràctica durant tot l’any”.

L’horari del casal serà des de les 09:00 i fins les 14:00 hores, i s’hi poden apuntar infants des dels 4 anys i fins els 12.