Caviga celebra el seu quinzè aniversari
Caviga celebra el seu quinzè aniversari amb una festa.

Caviga celebra 15 anys, raó per la qual, aquest dissabte, es va fer una festa en el mateix centre ocupacional on els usuaris i usuàries van oferir una mostra dels seus tallers, una petita representació teatral i van exposar algunes de les seves inquietuds. Un d’ells, Jordi Lligades, va defensar, a través d’un escrit propi “els nostres drets, perquè les persones amb discapacitat tenim valors i estem capacitats per fer i per viure i va definir Caviga com “una gran família, un concepte que es va anar repetint al llarg d’altres intervencions com és el cas l’associació de mares i pares de l’equipament. El seu representant, Josep Alcaraz, assenyalava que “el servei que s’ofereix és essenciali que “cal seguir treballant plegats per la inclusió. Tot seguit va anunciar que la instauració per part de la junta d’un premi bianual per reconèixer les persones que justament treballen per aquesta causa. El primer d’aquests guardons va ser per a Isabel Ortuño, la persona que des de l’inici i durant més d’una dècada cada va dirigir el centre.

Ortuño es va mostrar “molt emocionada i va precisar que “cal estar orgullosos d’aquest projecte que va néixer gràcies a la unió d’esforços dels ajuntaments de Gavà, Viladecans i Castelldefels amb el Consell Comarcal, presidit aleshores per Ana Hernández, amb l’afany d’oferir una millor servei i que, amb el compromís de moltes persones “ha esdevingut una gran família, i personalment puc afirmar que ha estat la millor feina de la meva vida”.

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva Martínez precisava que “s’ha de seguir cooperant per tal que les discapacitats passin a ser considerades capacitats diverses”, un concepte que també va defensar l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez dient que “cal aprofitar aquestes capacitats diferents per enriquir-nos i mostrar aquest canvi de concepte als ulls de la societat, una societat en la qual caldrà seguir unint esforços per fer real la inclusió en tots els àmbits i vessants”.

Durant la vetllada també hi van intervenir l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, qui va assegurar que “entre els reptes de futur per aquest col·lectiu hi ha el de l’emancipació amb el dret a l’habitatge i la millora del suport a les escoles i de l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, qui va definir Caviga com “un exemple de implicació i col·laboració amb les entitats i el món laboral”.

En l’actualitat, CAVIGA compta amb 94 usuaris i usuàries de Viladecans, Gavà i Castelldefels, que fan tallers i altres activitats.