Centenars de persones es manifesten per unes pensions dignes

Centenars de persones s’han manifestat aquest dissabte a la nostra ciutat per reclamar unes pensions dignes. La protesta, convocada per la recentment creada Plataforma per la defensa d’unes pensions dignes a Gavà, va partir de la plaça de Jaume Balmes, a les 12 del migdia, i va passar pels carrers de Sant Pere i Màrtirs del setge del 1714 i la Rambla fins a acabar a la plaça de Batista i Roca on es va fer la lectura d’un manifest. En el text denunciava que les prestacions i salaris mínims “estan molt per sota dels fixats en altres països de la Unió Europea” i que “fins un 35% de les nostres llars depenen de les pensions per tirar endavant”.

També s’ha mostrat “preocupació per l’actual estat de l’anomenada guardiola de les pensions” perquè en menys de 8 anys “ha quedat buida per culpa de les negligències i abusos del govern del PP que, des del 2011, ha utilitzat els més 67 milions d’euros que hi havia per cobrir els dèficits pressupostaris i han destruït els sistema públic de pensions”. El manifest exigeix a l’Estat “garanties constitucionals on es blindin les futures pensions i es reculli el dret a una pensió digna”, per això, es proposa que en els Pressupostos Generals s’incloguin partides els propers 5 anys que “permetin recuperar el fons de reserva de la Seguretat Social”. D’altra banda, es demana “un compromís polític” per dignificar les pensions mínimes i les de viudetat, es “rebutja l’increment fet enguany del 0,25% quan la inflació, al 2017, va ser 1,2%”, i el “copagament farmacèutic”.

El manifest també reclama que “es garanteixi la prestació de la Llei de Dependència, mesures eficaces contra a la pobresa energètica i que el càlcul de pensions es faci tenint en compte tota la vida laboral, i no només els darrers anys”.

Així mateix, els participants demanaven “unitat en aquestes manifestacions, tant de partits com sindicats, com també per part dels joves d’avui que seran pensionistes demà, per aconseguir fer un front comú”.

La Plataforma mantindrà les concentracions setmanals, cada dilluns a les 12 hores davant de l’Ajuntament de Gavà, i també ha fet una crida a sumar-se a la manifestació unitària que es farà dissabte vinent, 17 de març, a Barcelona.