tenars de persones protesten contra el Pla de Ponent
Els manifestants van tallar la C-245.

Centenars de persones van sortir al carrer dissabte al matí, a Gavà, per protestar contra el Pla de Ponent. Donada la situació actual de pandèmia el que en principi havia de ser una manifestació pel centre del municipi es van convertir en dues concentracions. La primera, a la Rambla de Salvador Lluch, on es va tallar la C-245 durant estona i on van llegir manifestos “a favor de la protecció de la natura” i “contra l’especulació urbanística”, d’un projecte que, en paraules de Josi Cano, de la Plataforma Aturem el Pla de Ponent, “preveu la construcció de 5000 habitatges que Gavà no necessita perquè el seu ritme de creixement és d’uns 105 habitants per any”. Cano assegura que aquesta edificació “suposarà la destrucció de l’únic pulmó verd metropolità que queda i d’un important corredor biològic” raó per la qual, considera que “s’ha de preservar per a les futures generacions, perquè és el nostre dret com a poble”.

Es van llegir manifestos “contra l’especulació urbanística”.

Cano també ha criticat amb fermesa que l’Ajuntament hagi denegat la sol·licitud presentada fa uns mesos per poder organitzar una consulta popular a la ciutat sobre aquest pla perquè entén que “els raonaments que donen són ridículs”. Cano explica que “ells no estan d’acord que la pregunta s’adreci al col·lectiu a partir dels 16 anys, però nosaltres pensem que es tracta d’una problema prou greu perquè voti tothom”. D’altra banda, l’Ajuntament considera que “la pregunta no és prou clara i que com és quelcom ja aprovat no es pot aturar”, la qual cosa, segons la Plataforma “no s’aguanta, perquè tot es pot canviar si hi ha voluntat”, per aquesta raó diuen que ho han portat “al dictamen de la secretaria municipal i a la comissió de control de la Generalitat”.

Els manifestants també van concentrar-se davant de l’Ajuntament on van escenificar, amb figures de cartró, la construcció dels pisos als quals s’oposen i, tot seguit, els van trepitjar per col·locar-hi a sobre branques d’arbres com a mostra de la seva defensa de la muntanya.

Els manifestants també van concentrar-se davant de l’Ajuntament

La Plataforma avança que seguiran “lluitant” i que continuaran muntant punts informatius a la ciutat perquè “la gent vagi agafant consciència per quan arribi el moment de votar”, perquè asseguren que “arribarà”.