Centre de Serveis per a l'Ocupació Rosa Luxemburgo
L’equipament porta el nom de Rosa Luxemburg i està ubicat al carrer de Jaume I

El Centre de Serveis per a l’Ocupació acosta al centre de la ciutat els programes i recursos que fins ara s’oferien des del Centre de Suport a l’Empresa, al polígon industrial, a les persones en situació d’atur o que volen millorar la seva ocupabilitat.

L’adequació del local ha suposat una inversió d’uns 150.000 euros i ha comportat la creació d’un accés únic, la remodelació de la façana i la distribució dels espais interiors, que acullen una recepció i espai de treball compartit, una aula de formació, dos despatxos, un espai d’emmagatzematge i lavabos.

L’alcaldessa Raquel Sánchez ha visitat el nou servei i ha explicat que “des d’aquí continuaran oferint tots els recursos que tenen com a objectiu millorar l’ocupabilitat de les persones, ajudar-les en la cerca de feina i oferir-les orientació, formació i assessorament. Uns recursos que fins ara prestàvem al Centre de Suport a l’Empresa i que traslladem al nucli urbà per acostar-los a la ciutadania i facilitar-ne l’accés”.

El Centre acull la Borsa de Treball on accedir a les ofertes gestionades als Serveis Locals d’Ocupació de la província de Barcelona, a través de la Xarxa Xaloc.

També al nou centre s’ubica el Servei d’Orientació Laboral que ofereix assessorament mitjançant entrevistes d’orientació, càpsules formatives de cerca de feina, etcètera, per millorar les competències personals i adquirir estratègies que facilitin la incorporació al mercat laboral.

UBICAT, programa d’acompanyament a la inserció i suport ocupacional per a la inclusió social, també es gestiona des del nou servei. L’objectiu és dur a terme accions d’orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional de les persones desocupades, inactives, o persones treballadores, preferentment aquelles que es troben en una situació de precarietat laboral.

El programa Treball i formació que convoca el Servei d’Ocupació Públic de Catalunya i que realitza l’Ajuntament de Gavà per a persones beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania, majors de 45 anys que han exhaurit la prestació o el subsidi per desocupació, i dones en situació d’atur i/o víctimes de violència de gènere, també es gestionarà des d’aquest servei.

ENFEINA’T: programa que fomenta accions per a la contractació laboral temporal i acompanyament a la inserció de les persones en situació d’atur de llarga durada amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat, trencar amb la seva situació de desocupació i, d’aquesta manera, evitar-ne la cronificació i facilitar-les experiència professional per a la seva inserció laboral.

El Programa 30 Plus, l’Espai de Recerca de Feina i el programa Jove, al Baix tu decideixes també es gestionen des del nou centre.