El CF Gavà segueix demanant diàleg a la Federació Catalana
Foto: CF Gavà

El CF Gavà és un dels clubs de Primera Catalana que han signat una nova carta adreçada a la Federació Catalana de Futbol i enviada ahir dijous, 18 de febrer, demanant diàleg atès que “no han rebut resposta a l’anterior” i continuen sent reticents a competir si no es compleixen uns requisits sanitaris i econòmics.

La carta, continua reiterant que “d’una banda és del tot impossible manifestar res respecte de tan delicada decisió si no se saben quines són exactament les conseqüències derivades d’haver de renunciar a competir ni sense disposar de tota la informació que li demanem; i de l’altra, que som conscients que hi ha mesures que depenen de Competició, del PROCICAT i d’altres. Això reforça la nostra sol·licitud d’ajornar aquesta resposta fins que des de la Federació no disposi d’aquesta informació i es transmeti clarament per escrit als clubs que formem part de la Primera Catalana”.

Respecte a les mesures del PROCICAT, val a dir que aquest matí s’ha comunitat que els mínims canvis a aplicar a partir del dilluns, 22 de febrer, contemplen autoritzar les activitats extraescolars i d’esport escolar, així com de les activitats de l’àmbit de l’oci educatiu dirigides a infants que es troben en les etapes d’Educació Infantil i d’Educació Primària. També s’equipara l’esport federat i els consells esportius quant a poder entrenar amb més de 6 persones i participar en les competicions permeses.

Això voldria dir que es podria reprendre la lliga el cap de setmana del 27 i 28 de febrer. Malgrat tot, en la carta, els clubs remarquen que “les circumstàncies actuals, en plena pandèmia i posant en una delicada situació als clubs i jugadors amateurs quant a l’observació i cura de les mesures de salut, fan que molts no puguem afrontar una represa segons ha establert la Federació”.

Des dels clubs esperen de Soteras que tingui a bé “prendre mesures de consens com s’han aplicat a altres Federacions en categories equivalents a la nostra on, tenint en compte criteris bàsicament de salut i econòmics, s’ha optat per la voluntarietat a l’hora de competir i sense aplicar descensos”.