Circ Raluy Legacy
Un moment de l'assaig de "Todo locura" (Foto: cortesia Circ Raluy Legacy)

El Circ Raluy Legacy torna a Gavà el dijous 9 de setembre amb la continuació del seu espectacle “Todo locura”. La carpa l’han instal·lat a la plaça Francesc Macià, i allà s’hi estaran fins el proper 19 de setembre.

L’espectacle “és una renovació del “Todo locura amb gairebé tot canviant, números nous, i nou presentador, el 80% del show és novetat”, segons ens ha explicat Louisa Raluy, co-directora del Circ Raluy Legacy. Entre els números més destacats hi ha un mental·lista xilè que “és una figura al seu país i que ha guanyat diversos talent shows arreu del món”, i també “hi ha diversos números de risc, entre ells una parella de germans equatorians que han treballat a tot el món i que es presenten per primera vegada a Espanya”.

La primera part de “Todo locura” va sorgir just a l’acabament del confinament de 2020 a causa de la Covid-19. En aquest sentit, podria dir-se que és la resposta del circ a aquesta pandèmia: “L’espectacle original el vam crear durant el confinament que es va produir a partir del març de 2020. El títol fa referència d’una banda a l’alegria de poder sortir del confinament, amb tot el que allò va implicar, i de l’altra banda també fa referència a que els números són tots molt bojos i fan passar una estona entretinguda per oblidar la pandèmia. Vam veure que la gent, desprès del confinament, necessitava una mica d’alegria i de diversió i, tot i les restriccions, vam decidir tirar endavant”.

Circ Raluy Legacy
La carpa s’instal·la a la plaça Francesc Macià

Precisament, aquestes restriccions de l’aforament, com en tot el sector de la cultura, han posat en molts problemes al Circ Raluy: “Ens ha costat infinit tirar això endavant enmig d’una pandèmia, vèiem que els artistes no arribaven i vam haver de tirar d’enginy i de la saviesa de cinc generacions que som, i fins i tot vam haver de treure del calaix números que no fèiem des de l’època de la meva avia”.

Louisa Raluy ha posat de manifest que “a tot Europa els circs estaven tancats i continuen tancats, però nosaltres som una família i tots els membres tenim actuacions que haviem fet en altres èpoques, així que el que vam fer amb “Todo locura” és organitzar un espectacle sobretot basat en la família davant els problemes que trobaven altres artistes per venir aquí al nostre circ”.

El que sí que ha hagut de fer Circ Raluy Legacy és reduir la durada de l’espectacle, de les dues hores i mitja amb descans inclòs a una hora i mitja: “Vam veure que el descans era un focus de risc perquè la gent entrava, sortia, fumava, bevia, feia cues al servei, es treien la mascareta, etc. Així que vam optar per fer un espectacle concentrat en una hora i mitja en el que la gent entra amb la mascareta, seu amb la deguda distància social, veu l’espectacle i se’n va”.