Sant Jordi
L'Alcaldessa també es va passejar per la Rambla.

La ciutadania de Gavà ha sortit massivament al carrer avui per gaudir del dia de Sant Jordi. Amb un temps que finalment ha acompanyat, la Rambla ha viscut un matí ple de persones que tafanejaven en les tradicionals parades de venda de llibres i de roses.

Tant les llibreries com les floristeries no han faltat a la cita, com és obligat, però el ventall era molt més ampli ja que multitud d’entitats i associacions també han col·locat parada a la rambla per vendre els seus productes, sobretot llibres i roses. Hi havia des de partits polítics fins a entitats socials i acabant per les parades de les cooperatives del projecte CuEmE.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’hi ha passejat també aquest matí i ha pogut copsar de primera mà l’ambient de festa que sol ser tradicional en aquest dia de Sant Jordi. De fet, Sánchez ha assegurat que aquest “és un dels dies més màgics que celebrem aquí a Gavà i arreu de Catalunya, avui no hi ha excusa per sortir a passejar i per comprar llibres i roses perquè això és en definitiva una mostra d’amor i d’amistat”.

L’alcaldessa ha tingut un record especial per la parada de la biblioteca Josep Soler Vidal ja que enguany compleix 15 anys de la seva apertura: “Estic molt orgullosa de la feina que desenvolupen les biblioteques de Gavà com a punt neuràlgics per poder apropar-ser a la cultura, i és que les biblioteques són espais dinàmics on passen moltes coses, no són només llocs d’estudi sinó que són llocs d’intercanvi de cultura, de coneixement, són espais de cohesió social”.

Respecte a les tendències en les vendes hem pogut parlar amb venedors d’algunes floristeries i d’algunes llibreries. D’un banda, Ulises Milla, de la llibreria Dr. Sagan, ens ha assegurat que “tot i que la narrativa va sempre en primer lloc, degut a la situació política que viu Catalunya particularment hi ha un grapat de llibres polítics que avui funcionen molt bé, com ara els que han escrit Gabriel Rufián, Santi Vila, o Xavier Trias”.

A la parada de Star Books, David Miquel, en canvi, ens ha explicat que avui s’estan venent molt llibres com “el darrer de la Camilla Lackberg, “La mujer en la ventana”, d’A.J. Finn, que és un thriller que també té força sortida, i per últim llibres d’Isabel Allende, el que més es ven és sobretot llibres de ficció”.

Respecte a l’apartat de les roses, com sempre la varietat de color i mides és molt gran i permet satisfer a tothom. A banda de les clàssiques vermelles, a la parada d’El Jardincito per exemple tenen fins i tot una rosa liofilitzada a dins d’una campana de vidre que imita la de “La bella i la bèstia”, i la varietat de preus va des dels 3,50 euros fins els 35 euros. Respecte als colors, “les que més hem venut són les blaves i les de colors, a banda de les vermelles bàsiques de tota la vida, i curiosament altres anys ens havien demanat moltes de grogues i no en teniem, i aquest any que sí que tenim gairebé no n’hem venut”, ens ha explicat Eva Sánchez.

No és la mateixa experiència la que han tingut a la parada de Cari Floristeria. Diana Espejo ens ha assegurat que “hem venut moltes blaves i també de les multicolors, però on hem notat realment un augment de la demanda és en les roses grogues”.