Les cooperatives creades pels alumnes de l’Eramprunyà venen avui els seus productes
Les cooperatives creades pels alumnes de l’Eramprunyà venen avui els seus productes

Els alumnes de l’escola l’Eramprunyà que han creat dues cooperatives venen avui a la Rambla els productes que han confeccionat. La creació d’aquestes cooperatives és una part fonamental del projecte “Cultura emprenedora a l’escola” (CuEmE), que l’Ajuntament de Gavà i la Diputació de Barcelona han posat en marxa aquest curs per segon any consecutiu.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va visitar el passat divendres els dos cursos de cinquè de Primària que han participat en aquest projecte. Sánchez va destacar que “aquest és un projecte molt positiu perquè fa treballar en equip als alumnes, els ajuda a entendre com funciona una empresa amb una forma determinada com és una cooperativa, i els inculca una responsabilitat social que també és molt positiu que la vagin incorporant ja que el benefici econòmic no ha de ser necessàriament l’únic objectiu”.

Adela Fernández, que és la directora de l’escola l’Eramprunyà, es va manifestar en la mateixa línia en recordar que “aquest projecte treballa totes les competències bàsiques curriculars que hem de tocar, des de la lingüística fins les matemàtiques passant per l’ètica, i a més és una manera lúdica d’aprendre a desenvolupar un treball cooperatiu”.

El projecte CuEmE s’ha desenvolupat en aquesta segona edició a l’escola Eramprunyà, que repeteix en la seva participació, però també s’hi ha sumat l’escola Salvador Lluch i Raquel Sánchez espera que “en properes edicions encara es pugin afegir més escoles de la nostra ciutat perquè estic convençuda de que aquest és un bon projecte”.