Cloenda dels CUEME aquest curs a Gavà

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha presidit aquest matí l’acte de cloenda dels projectes CUEME de cultura emprenedora desenvolupats, aquest curs escolars, entre l’alumnat de cinquè de Primària de l’Erampunyà i el Salvador Lluc. La sala de Plens ha estat l’escenari on els petits han tingut l’oportunitat de valorar aquesta experiència que, al seu entendre, “els ha ajudat a desenvolupar capacitats com el treball en equip, la creativitat, la planificació, l’assumpció de risc, la perseverança i el poder de decisió”, entre d’altres. Des dels dos centres participants, les docents també assenyalen que “ha estat un projecte innovador i molt integrador i, que a la vegada, han pogut aprendre valors com la solidaritat”.

L’Alcaldessa assegura que es tracta d’un projecte “positiu, que contribueix a reforçar l’aprenentatge de competències que, més enllà de les matèries clàssiques, se’n treballen d’altres, com l’emprenedoria”, i això els resultarà “útil en el futur”. Sánchez també ha posat en valor que “s’hagi incidit en la vessant ètica, pensant en quelcom que aporti beneficis a la societat” i s’ha adreçat als escolars per fer-los saber que “és tracta d’elements a tenir presents sempre, perquè vosaltres sou el futur, i en les vostres mans està la possibilitat de construir un món més just”.

El CUEME, que va començar a Gavà el curs passat, està dissenyat per la Diputació de Barcelona i s’ha implementa amb la col·laboració dels departaments d’Educació, Igualtat i Ciutadania, i el Centre de Suport a l’Empresa de l’Ajuntament.

Les 4 cooperatives creades han estat: “Mar de nens” i “Ramat de nens” a l’escola Salvador Lluc, i “Estrella de l’Art” i “Imagina i crea” de l’escola L’Eramprunyà.

Durant tot els curs els participants han realitzat tallers de manualitats per produir els objectes de venda; en el cas de l’escola L’Eramprunyà dedicaven els divendres a la tarda en horari escolar i els alumnes de l’escola Salvador Lluch ho han fet a diferents horaris lectius. Alguns dels productes que estan elaborant són: espelmes, bijuteria, blocs de dibuixos, clauers, jocs de tres en ratlla, posa gots, clauers.

A la fira de Sant Jordi, les quatre cooperatives van fer la venda dels seus productes a la Rambla Vayreda i part dels guanys els han lliurat a entitats socials, com ara a “Un gest de calor”, d’ajut als refugiats o als “Pallapupas”, que són pallassos solidaris que visiten els infants hospitalitzats.