Club Ciclista Ratpenat

El Club Ciclista Ratpenat de Gavà organitza aquest diumenge, 27 de febrer, una sortida dedicada a la dona. Manel Merino, president de l’entitat, vol deixar molt clar que aquesta activitat “és una passejada que farem a un ritme normal, pot venir la família sencera, però cal una mica de fons perquè és un trajecte llarg. No es una competició, però és important que hi hagi uns mínims de fons a dalt de la bicicleta, s’ha de venir preparat perquè no és una pedalada. Ens sap greu anar amb el cotxe pel darrere, com ens va passar l’any passat, que una noia jove va arribar una hora més tard”.

La sortida es farà des de la plaça Balmes de Gavà a les 09:00 hores. D’allà enfilaran cap a Viladecans per agafar el carril bici fins a la zona de les Filipines, i d’allà directes per la zona de l’aeroport fins arribar a la platja d’El Prat de Llobregat: “És un trajecte que no és perillós, no hi ha trànsit, no toquem autovia, i a més sempre hi haurà gent nostra al davant i al darrere per vigilar el grup”.

En total són uns 40 quilòmetres aproximadament, 20 d’anada i 20 de tornada. És el mateix que es va fer l’any passat en una edició que “ens va agafar amb fortes restriccions per la pandèmia, i vam haver de fer molts grupets petits”. Tal i com ja van fer el 2020, la intenció és que “primer surtin les dones i uns minuts després surti la resta de la gent”.

La previsió d’assistència de Merino és d’entre 120 i 130 persones. L’objectiu del club ciclista és “celebrar el Dia Internacional de les Dones que es celebra el 8 de març, el que passa és que a nivell de club tenim dues curses competitives, una el 3 i altra el 13, i sabíem que moltes noies no podrien venir, així que a la junta vam decidir fer aquesta activitat una mica abans per tal que tothom pugui venir”.