Junta Local de Seguretat
Junta Local de Seguretat de novembre de 2018

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va presidir ahir al matí la Junta Local de Seguretat. A la reunió amb responsables de les forces de seguretat que operen al municipi s’ha fet balanç dels últims sis mesos i s’han establert les properes línies d’actuació prioritàries. L’alcaldessa ha afirmat que “les dades dels darrers mesos confirmen que Gavà és una ciutat segura, tot i això s’ha de reconèixer que hi ha hagut un cert repunt en els delictes contra el patrimoni, en concret aquells delictes que tenen a veure amb les estafes realitzades a través d’internet, i també que s’ha produït un lleuger increment en els robatoris a l’interior de vehicles”.

En concret, les dades indiquen que s’ha produït un increment global del 4,6% en el conjunt de fets delictius. Una xifra marcada precisament per l’augment de les estafes a internet en un 17% i robatoris a l’interior de vehicles en un 14%. Davant d’aquests percentatges, Raquel Sánchez ha demanat als cossos i forces de seguretat “realitzar accions encaminades a prevenir aquest tipus de delictes, com ara xerrades informatives o campanyes d’informació i prevenció sobre les estafes que tenen lloc a través d’internet, i al mateix temps incrementar la vigilància policial per evitar els robatoris a l’interior de vehicles”.

L’alcaldessa també ha destacat la disminució, en un 14%, dels robatoris amb violència i intimidació. En concret, les estrebades baixen un 37% i els furts a establiments un 27%. Així mateix, els delictes contra les persones experimenten un descens del 6%. D’altra banda, es mantenen estables els delictes per robatoris en domicilis i en conjunt els robatoris amb força.

L’alcaldessa ha fet notar també la necessitat que el conjunt dels cossos policials, i concretament la Policia Municipal, parin especial atenció a mantenir la tasca de proximitat i contacte directe amb la ciutadania. Sánchez ha incidit en la necessitat d’estar atents a les conductes incíviques, tant a l’hora de controlar-les com per imposar les sancions que contempla la normativa.

La Junta Local de Seguretat va ser també el lloc on es van exposar les dades sobre les actuacions de la Policia Municipal de Gavà. En el darrer any cal destacar la consolidació de l’ús que fa la ciutadania de l’app de seguretat ciutadana. La Policia Municipal ha confirmat que els ciutadans fan servir més aquesta aplicació i la disminució del nombre de trucades a la comissaria. Sánchez ha remarcat que “es tracta d’una bona notícia i cal fer una valoració positiva donat que consolida l’app com una eina que permet tenir un contacte més directe entre la policia i la ciutadania i donar així una resposta més immediata”.

De l’informe també es desprèn una disminució de les ocupacions consumades a habitatges, passant de 49 a 39 en el darrer any. Tot i aquesta davallada, Raquel Sánchez ha demanat als cossos de seguretat mantenir la vigilància en relació a les ocupacions, sobretot les que són delinqüencials, que es produeixen a diferents barris. Sánchez de fet explicava que ahir mateix es produïa “una operació policial a ca n’Espinós, un indret on hi han ocupacions, en alguns llocs delinqüencials i que donaven lloc a plantacions de marihuana i fraus en el consum elèctric”.

L’alcaldessa ha assegurat que “tenim una radiografia ben acotada de la nostra ciutat i sabem allà on cal incidir i actuar en major mesura, de fet setmanalment es reuneixen Policia Municipal i Mossos d’Esquadra per tractar les diferents problemàtiques”.