Talent a les Aules
Un moment de la sessió d'aquest matí a la Sa-Fa

Talent a les Aules 2021 arrenca oficialment avui amb una sessió al col·legi Sagrada Família de Gavà. L’edició d’enguany introdueix alguns canvis en la seva mecànica interna “que no han estat complicats de portar a terme ja que l’any passat ja ens va enxampar la pandèmia, ens vam haver d’adaptar sobre la marxa, i ja tenim aquesta experiència”, tal i com ens ha explicat Laura Benítez, una de les responsables del talent show.

Així, la primera novetat arriba precisament avui amb l’inici de l’edició 2021: no hi haurà la tradicional gala inaugural, que es feia presencialment a Gavà i a Viladecans. En comptes d’això, “hem decidit unificar en una sessió tot l’inici del Talent, i el que farem són diverses mini-gales als centres educatius on donarem per inaugurada l’edició d’enguany, portarem un mentor que serà a la vegada el ponent de la conferència inaugural on explicarà la seva experiència personal en temes d’emprenedoria, i ja el mateix dia fem la primera sessió amb el Canvas”. D’aquesta manera “ens evitem anar diverses vegades als centres educatius i per tant reduïm els contactes”.

Una vegada s’hagin fet totes aquestes sessions inicials, que seran dues per centre i que els portaran unes dues setmanes de feina, “la resta del treball serà tot online mitjançant Zoom, WhatsApp, etc.”. El 10 de març els alumnes que vulguin participar hauran ja de presentar les seves memòries, i d’aquí sortiran els 20 grups que entraran en la següent fase on “a cada idea se li assigna un mentor i aquí els grups desenvoluparan el seu pla d‘empresa entrant més en profunditat en tots els aspectes empresarials”.

Aquesta segona fase amb els mentors serà també online “sempre que no puguem fer alguna cosa presencial, a nosaltres en agrada fer-ho presencial perquè et dona el feedback dels estudiants i això és un plus, però si no es pot fer llavors ho tenim tot preparat per poder treballar amb els canals online”.

El 30 d’abril és la data fixada com a màxim per tal que els grups presentin els seus plans d’empresa, i a partir d’aquí la primera quinzena del maig el jurat professional haurà de decidir quins grups passen a la final que “igual que en l’anterior fase, si podem ho farem presencial, però tot dependrà de les restriccions sanitàries i si no es pot fer presencial farem una gala digital”.

Un altre dels canvis que s’han introduït afecta als premis, ja que, de fet, els guanyadors de l’edició passada encara no han pogut fer el viatge a Silicon Valley arran òbviament de l’actual situació de pandèmia. Per aquest motiu, “hem hagut de canviar el premi ja que entenem que fer un viatge als Estats Units serà molt més complicat que no pas fer un per Europa, així que hem plantejat un viatge de 5 dies visitants 3 capitals europees. Encara estem tancant agenda, però possiblement les tres ciutats seran París, Amsterdam i Brussel·les”.