Companyia General del Foc
La Companyia General del Foc exhibeix les seves bèsties

La Companyia General del Foc ha realitzat la seva tradicional plantada de dracs aquest matí al passeig Maragall. Els membres de l’entitat gavanenca han posat en formació les seves bèsties en el marc de la Festa Major de Sant Pere per tal que tothom pugui admirar-les. No han estat les úniques, però, ja que les 12 colles que venen avui a Gavà d’altres poblacions per participar en el Correfoc d’aquesta nit també han portat cadascuna els seus respectius dracs.

Mercè Baqués, membre de la Companyia general del Foc, és una de les integrants de l’equip que aquest matí ha muntat guàrdia en una paradeta al mateix passeig Maragall per tal d’informar a qualsevol que ho demanés sobre les activitats de l’entitat. Baqués ho té molt clar: “Volem que el poble conegui el que fem per passar-ho bé, per ensenyar la cultura catalana, la tradició del foc i la dels dracs”.

De fet, Baqués ha destacat que “no s’ha de perdre la cultura del foc, tot i les prohibicions i les normatives és una cultura molt arrelada en el nostre poble, i si no la conservem ho acabarem perdent tot, és una tradició molt maca de casa nostra, crec que igual que importem coses de fora també hem de valorar les nostres”.

La Companyia General del Foc és una de les entitats més actives en aquesta Festa Major de Sant Pere. Aquest matí han remullat la ciutat amb el seu Cercavila d’aigua, i al mateix passeig Maragall tenen previstos diversos tallers adreçats tant a grans com a petits.

A la nit, però, arribarà el seu moment més important. Primer a les 20:00h., quan donarà inici la Tabalada que sortirà des del parc de la Torre Lluc. A les 21:15h tindrà lloc el Correfoc infantil, amb sortida al passeig Maragall. I a les 21:25h, també amb sortida al mateix passeig Maragall, començarà el tradicional Correfoc de dracs i el d’adults.

Tant a la Tabalada com en els correfocs hi participaran colles vingudes de llocs com ara Molins de Rei, El Papiol, la Pobla de Mafumet o L’Hospitalet, entre d’altres.