Es compleixen 30 anys de les falles de Sant Josep de Gavà
Es compleixen 30 anys de les falles de Sant Josep de Gavà

Tot està ja a punt per l’inici de les tradicionals festes valencianes de Sant Josep, que enguany compleixen 30 anys. Els operaris aixequen al llarg d’avui divendres la falla, l’element més important d’aquestes festes, que enguany representa unes bruixes al costat d’una casa del terror.

Les festes, que estan organitzades s’inicien avui divendres amb la presentació de les falleres majors de Gavà, i s’allargarà al llarg de tot un cap de setmana farcits d’actes com ara la desfilà de moros i cristians (demà a les 19:00h.), o la gran mascletà nocturna que tindrà lloc també demà després de la desfilà i que enguany es recupera desprès d’un temps en què no s’havia pogut portar a terme degut a problemes pressupostaris. L’acte però que cada any congrega més afluència de gent, lògicament, serà el castell de focs i la tradicional cremà de la falla, diumenge a partir de les 21:30h. a la plaça de Jaume Balmes.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’hi ha atansat aquest matí per comprovar de primera mà com anaven les tasques d’aixecament de la falla. Sánchez ha assegurat que aquesta “és una festa valenciana però també gavanenca perquè ha esdevingut una festa no només pels valencians, que són molts a la nostra ciutat, sinó també pel conjunt de gavanencs”.

Sánchez ha destacat també que “aquesta festa cada vegada és més evident que està molt arrelada a la nostra ciutat i que rep molts visitants d’arreu de l’àrea metropolitana, per tant també és una oportunitat gràcies a la casa de València de dinamitzar l’activitat econòmica a la nostra ciutat”.

De la seva banda, el president de la Casa de València de Gavà, Sergi Engli, s’ha congratulat d’unes festes que “ja formen part de Gavà, i això per nosaltres és un orgull i és una cosa molt bonica”. Engli també s’ha mostrat molt satisfet de tornar a fer la mascletà, “que era un element que ens feia moltíssima il·lusió poder recuperar, però enguany és el 30 aniversari i per tant era el moment perquè tal i com diem a València, els diners són per les ocasions”.