Comunicat de Junts per Gavà sobre criminalització de l'independentisme
El President de l'Agrupació Local de Gavà, Isidre Casas, va llegir el comunicat

L’Agrupació Local de Junts per Gavà ha fet públic un comunicat per a la no criminalització de l’independentisme. El president de l’Agrupació Local de Gavà i regidor a l’Ajuntament, Isidre Casas, va donar lectura al comunicat denunciant “la criminalització de l’independentisme” i va defensar “el sentit pacífic, cívic i democràtic de l’independentisme català. L’independentisme no és terrorisme”.

El comunicat rebutja “les irregularitats jurídiques i les vulneracions dels drets humans que s’hagin pogut donar en la detenció de nou ciutadans catalans en l’operació impulsada per l’Audiència Nacional i la Guàrdia Civil així com de vint i vuit empresonats pels darrers aldarulls”.

Isidre Casas va manifestar que Junts per Gavà “defensa el lliure exercici dels drets civils i polítics de tots els catalans i exigim la fi de la repressió de les persones perseguides i preses per les seves idees polítiques” i va afegir que “reivindiquem que la lluita per a la consecució dels legítims objectius polítics de la llibertat nacional per a Catalunya només pot ser democràtica i pacífica”.

En el comunicat Junts per Gavà manifesta que “condemnen la violència de qualsevol tipus i mostrem absolut suport a les persones que es manifesten de forma pacífica i democràtica en defensa de les seves idees. A Catalunya totes les idees democràtiques són i seran sempre respectades. Tothom ha de poder fer política en llibertat, sense coaccions i amenaces de cap tipus”.

Junts per Gavà explica en el comunicat “que les detencions de nou persones d’un Comitè de Defensa de la República, el passat 23 de setembre generen en els detinguts, en el seu entorn i en la ciutadania en general una gran angoixa i patiment. El desconeixement sobre la seva situació així com la desproporcionalitat de les mesures preventives que s’han decidit en el passat són font de gran desconcert i indignació”.

El comunicat s’expressa també sobre la sentencia del Tribunal Suprem “una sentència d’un judici que mai s’hagués hagut de celebrar. Una sentència que suposa la suma de més de 100 anys de presó per a 7 polítics i 2 activistes socials que, davant la creença de construir un país més just i més pròsper van posar les urnes l’1 d’octubre de 2017” i afegeix que “la venjança s’ha imposat i aquesta mateixa venjança ha provocat la reacció dels milers i milers de catalans que han sortit al carrer a manifestar el seu rebuig la seva angoixa i exterioritzar aquell neguit que hem portat dins aquests darrers dos anys”.