Concentració a Gavà contra la sentència de la Manada

Desenes de persones es van congregar aquest dijous, davant de les portes de l’Ajuntament de Gavà, per expressar la seva “indignació i repulsa” per la sentència a la Manada, que condemna a cinc joves a nou anys de presó per abús sexual però els absol d’agressió. Els representants polítics, que aleshores estaven al Ple, van aturar la sessió durant una estona i van baixar a la plaça Balmes per sumar-se a la concentració convocada arreu pels col·lectius feministes. L’alcaldessa Raquel Sánchez expressava la seva “tristesa infinita per aquesta resolució judicial en un cas dramàtic i escandalós, i un procés que ens ha posat els pèls de punta. Hem vist com s’ha qüestionat la víctima pel fet de ser violada per 5 homes”.

Segons Sánchez, es tracta “d’una sentència inadmissible que s’ha de rectificar. Portem molts anys de lluita reivindicant els nostres drets i no podem fer passos enrere perquè entre d’altres coses estem enviant un perillós missatge: que les agressions sexuals a les dones queden impunes”. L’Alcaldessa ha encoratjat a “sumar-nos a les accions convocades per entitats i partits, siguin del color que siguin, com ja vam fer el 8 de març, per posar de manifest que això és intolerable. Nosaltres sí que creiem a la víctima. Nosaltres som la seva manada”.

La qui va ser regidora de la dona a l’Ajuntament i activitat feminista, Carmen León, també va expressar la seva “indignació” perquè “això no és justícia, ni és res” i suposa “un clar retrocés als molts anys de lluita als drets conquerits”.

Una altra coneguda activista local, Margarita Roca, subratllava que “és lamentable que la dona que denuncia sigui, a sobre, assenyalada” i assegurava que “la veu del jutge no pot ser sagrada”. També creu que “cal treballar el respecte des de l’àmbit educatiu i ja a la infància”.

Vicenç Gil, integrant de l’ONG Accede, assegurava que “com a home, cal que tots siguem més actius a l’hora de combatre les actituds i mentalitats masclistes” i que “vista aquesta, i altres sentències recents, queda clar que la legalitat no sempre és justa”.

Un jove assistent també es va adreçar als presents per assegurar que aquests fets demostren que “queda molta lluita” i que “les dones no podem callar”.