Gavà se suma, aquest 25 de novembre, al Dia Internacional contra la Violència Masclista. Abans però, i dins dels actes encabits en les jornades “Prou excuses! Tot això és violència masclista” que es faran aquests dies per condemnar aquest xacra social, aquest divendres, 24 de novembre, a les 17.30 hores, s’oferirà la xerrada, “Aprenent a estimar”, a l’Espai Jove La Casa Gran mentre que a les 18.30 hores, la sala d’actes de la Biblioteca Josep Soler Vidal acollirà una conferència a càrrec d’Alba Alfageme, psicòloga especialista en victimologia i violència sexual.

L’acte central de ciutat de dissabte es farà a les 18 hores la plaça Major i en ell es llegirà un manifest i es farà una perfomance amb la col·laboració de l’alumnat de les Escoles Núria per homenatjar les dones assassinades. D’altra banda, i durant el cap de setmana, se celebrarà al Gavà Hall of Fame amb concerts d’homenatge a veus femenines del grup “Dreamy Winehouse” dedicat a Amy Winehouse, el grup “El alma al aire”, de Miri’s Xay, que cantarà cançons d’Alejandro Sanz i “The Best” amb un tribut a Tina Turner, entre d’altres.

També s’ha preparat la X Marxa contra la violència masclista del Baix Llobregat, organitzada pel Consell Comarcal que es farà aquest diumenge 26 de novembre amb sortida a les 10.30 hores des de la plaça de l’Ajuntament de Cornellà i arribada al parc de la Torre Blanca, de Sant Feliu.

Altres activitats

  • Contacontes: “La família de les germanes Algaba”. 28 de novembre, a les 17.30 h, a la Biblioteca Josep Soler Vidal.
  • Càpsula formativa: Com identificar, prevenir i què fer davant la violència de gènere digital. 28 de novembre, a les 18 h, a la Biblioteca Josep Soler Vidal.
  • Exposicions: «La violència sexual», fins al 30 de novembre a la sala d’exposicions de la Biblioteca Josep Soler Vidal. «La violència masclista en dades», a la plaça Major. «La ràbia femenina, l’expressió de l’empoderament», fins al 2 de desembre a l’Espai Jove La Casa Gran.

Des de 2003 a Espanya 1.236 dones han estat assassinades més de 50 dones el que portem de 2023. A més, en el darrer any s’han interposat més de 182.000 denúncies i s’han concedit prop de 40.000 ordres de protecció. A aquestes xifres, caldria sumar els feminicidis no comptabilitzats i els infants que han quedat orfes.