Concentració davant l’Ajuntament per defensar els drets de les dones
Concentració davant l’Ajuntament per defensar els drets de les dones

Centenars de persones s’han concentrat aquest migdia a la plaça de Jaume Balmes, al davant de l’Ajuntament de Gavà, per defensar els drets de les dones. La concentració s’ha convocat en un Dia Internacional de la Dona Treballadora molt especial atès la convocatòria de vaga feminista que està tenint una forta incidència arreu del territori.

En el decurs de la concentració s’ha llegit un manifest i l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha adreçat unes paraules a tots els assistents. Sánchez s’ha mostrat convençuda que la d’avui “serà una jornada que pot esdevenir històrica i que és l’inici de molts canvis que han de venir, canvis que són absolutament necessaris ja que estem vivint uns moments de regressió de moltes de les conquestes que havíem aconseguit en imposar-se polítiques neo-liberals que reforcen un model de societat que no és el que els dones i les feministes defensem”.

Sánchez ha estat prou clara en recordar que el sistema que defensen les dones “no rebutja als homes ni a ningú, sinó que vol assolir un món més just i una societat més justa on els homes i les dones tinguem les mateixes oportunitats i els mateixos drets”.

La vaga convocada pel dia d’avui està recolzada per l’Ajuntament de Gavà. Segons l’alcaldessa, es tracta d’una vaga “laboral de consum, de cures, també estudiantil, que pretén demostrar que les dones aportem molt al món en tots els aspectes, per exemple a nivell laboral i a nivell de coneixement”.

Per aquesta tarda hi ha convocada una nova concentració, en aquest cas a la plaça Major a les 17:00h.