Concentració davant les portes del Nou Espai Sant Jordi
Concentració davant les portes del Nou Espai Sant Jordi

Un grup de ciutadans i ciutadanes es van concentrar, ahir a la tarda, davant les portes del Nou Espai Sant Jordi com a mostra de rebuig davant la presumpta agressió sexual que va patir una jove de Molins de Rei, el 19 de maig. Els assistents havien participant previament en la taula rodona sobre economia i bretxa salarial a l’inici de la qual l’alcaldessa, Raquel Sánchez, va anunciar l’adhesió de l’Ajuntament a la convocatòria del Consell Comarcal i va dir que “hem de fer que la societat reaccioni davant d’aquestes agressions, que són una barbàrie i una demostració de la violència i la desigualtat més extrema i cruel que pateixen les dones”.

A les portes de l’equipament municipal la regidora d’Igualtat, Gemma Badia, va llegir el manifest elaborat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat on, després d’explicar els fets i la seva condemna, es denuncia que “les agressions sexuals són una forma de violència masclista, un delicte que atempta contra la llibertat i la dignitat de les persones i que degrada no només a les dones que ho pateixen, sinó que degrada a tota la ciutadania. És un problema greu de la nostra societat que no pot quedar silenciat”.

En el text del Consell Comarcal es dona tot el suport a la víctima i a la seva família, i es fa incidència en que “hem denunciat i denunciarem totes les formes de violència masclista i continuarem treballant, des de la Comissió contra la Violència Masclista del Consell de les Dones del Baix Llobregat, per eradicar aquesta xacra de la nostra societat”.

Unes hores abans, a les 18 hores, la ciutadania s’havia manifestat a la plaça Major en protesta per les noves víctimes de la violència masclista i per solidaritat amb les famílies de les dones assassinades.