Gavà contra la violència masclista

Gavà s’ha tornat a concentrar contra la violència masclista i per retre homenatge a la darrera víctima mortal d’aquesta xacra social. Es tracta de Pilar Cabrerizo, una veïna de Guadix, Granada, de 57 anys, que la matinada de dissabte a diumenge va ser assassinada per la seva exparella a cops de martell deixant orfes 4 fills.

Aquesta ja és la segona dona morta en el que portem d’any i, en el manifest llegit, es va recordar la seva persona, així com a totes les dones que són víctimes de maltractament per raó de gènere tot i no contemplar-se en les xifres oficials. L’alcaldessa Raquel Sánchez, qui també va ser-hi present, va destacar “el caràcter simbòlic i també reivindicatiu d’aquest acte”.

Sánchez va recordar que “la lluita no pot aturar-se” i que ja és vigent “un Pacte d’Estat per fer-hi front, amb un seguit de compromisos, on es posa a disposició de les comunitat autònomes i dels ajuntaments més recursos per sensibilitzar i, sobretot, per ajudar les persones que es troben en aquesta situació”. L’alcaldessa assegura que “queda molt per fer” i “per part del nostre ajuntament tenim un servei d’atenció a les víctimes i hi invertim tots els recursos que tenim al nostre abast”.

Servei d’atenció

Recordem que, a nivell general, existeix un servei d’atenció permanent amb el telèfon 900 900 120, que és gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l’any, durant les 24 hores del dia. Aquí s’atenen les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones com peticions d’informació de dones que viuen situacions de violència, sobre els recursos existents a Catalunya en matèria d’assistència a la violència contra les dones, sol·licituds d’assessorament sobre possibles actuacions a realitzar davant una situació de violència contra les dones, procedents de particulars i/o professionals.

La línia 900 900 120 també actua en els casos d’activació del Servei d’intervenció en crisis greus en l’àmbit de la violència masclista (24h / 365 dies a l’any), procedent de qualsevol Ajuntament i Consell Comarcal, amb el previ consentiment de la dona agredida o del seu entorn familiar.