Conclosa la primera fase per rehabilitar la façana del Museu
Conclosa la primera fase per rehabilitar la façana del Museu

L’Alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha visita aquest migdia el Museu de Gavà per constatar, de primera mà, el resultat de la primera fase dels treballs de rehabilitació de la façana, un es feines que van donar inici l’octubre passat i que s’han centrat en la primera planta, la terrassa i el sostre de les galeries laterals de la Torre Lluch.

Amb aquesta primera actuació s’han resolt els problemes detectats a l’edifici com ara despreniments parcials del revestiment continu exterior per falta d’adherència amb l’arrebossat de base en les façanes de planat baixa, filtracions a través de la teulada i les terrasses a causa de la seva deficient impermeabilització. A més, s’ha eliminat l’embrutiment general de l’estuc que revesteix els paràmetres verticals que es produeix per les escorrenties de l’aigua de pluja.

Gemma Badia ha assegurat que “aquesta rehabilitació s’ha fet de manera molt minuciosa i treballada amb el clar objectiu de recuperar l’aspecte original de l’edifici i els seus colors, una obra important perquè es tracta d’un patrimoni de ciutat que volem preservar i posar a la disposició de la gent”, en aquest sentit ha anunciat que “al setembre, si la situació sanitària ho permet, reobrirem al públic tant aquest equipament, com el Parc Arqueològic, la qual cosa em fa molt feliç”.

En una segona fase les obres permetran solucionarà el deteriorament acusat de les fusteries i els porticons de protecció per la seva exposició a la intempèrie i s’actuarà en la façana a nivell de la segona planta.

L’actuació en la Torre Lluch s’emmarca dins de les Actuacions de Millora d’Equipaments i Infraestructures municipals on també s’inclouen actuacions en altres edificis culturals i esportius.

Edifici de la Torre Lluch

L’edifici de la Torre Lluch és una antiga casa senyorial, construïda a Gavà l’any 1799. L’any 1822 es va fer una important reforma. El seu estil és d’inspiració neoclàssica, amb alguns elements barrocs, com els gerros que en decoren la primera planta. Al seu costat hi ha un parc-jardí d’estil romànic italianitzant que de la primera meitat del segle XIX. Aquest edifici té un valor arquitectònic però també un valor urbanístic. Per tot plegat va ser declarat Bé Cultural d’Interès Local, tal i com consta al Pla Especial de Protecció i Catàleg del Patrimoni Arquitectònic de Gavà i es va donar conformitat mitjançant acord de la Comissió de Govern de l’Ajuntament l’any 1999.

L’edifici de la Torre Lluch acull el Museu de Gavà des de l’any 1978. Des de la seva fundació, l’equipament és la seva seu expositiva. A més, és un espai utilitzat per la celebració d’actes públics i actes associats al propi Museu.