L'alcaldessa amb els i les integrants del primer plenari del Consell d'Infants de la ciutat
L'alcaldessa amb els i les integrants del primer plenari del Consell d'Infants de la ciutat

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Gavà es va omplir, ahir a la tarda, per assistir a la constitució del primer plenari del Consell d’Infants, un òrgan de participació i educatiu que va aprovar l’Ajuntament de Gavà al ple del mes de maig per unanimitat. La inicitiva té el suport de la Diputació de Barcelona i de la unió Europea

El plenari està integrat per 51 consellers i conselleres, alumnat de 5è i 6è de primària de tots els centres educatius de la ciutat i de l’escola Maria Felip, que van rebre de mans de l’alcaldessa, Gemma Badia i davant la presencia de familiars, professionals d’escoles i representants dels grups municipals, un pin acreditatiu de la seva condició i un obsequi. Els consellers i conselleres van estar elegits en un procés electoral, celebrat els mesos de setembre i octubre i representen a 1.298 nens i nenes de la ciutat.

L’alcaldessa va afirmar que el Consell d’Infants “és un projecte molt important per a la ciutat. De fet el que estem fent és complir, també, amb la normativa que diu que un dels drets dels infants és participar a la vida de la ciutat”. L’alcaldessa va recordar que al maig “vam proposar al ple de la ciutat la creació d’aquest organisme i tots els grups municipals vam estar a favor. Això és molt important perquè vol dir que té molta força, que ningú està en contra, tothom està a favor. La vostra opinió és molt important i després del treball que fareu, en les reunions que teniu mensualment, ens direu al ple de l’ajuntament i a l’alcaldessa que és el que voleu millorar de la ciutat des del vostre punt de vista”. Per a Badia “és un luxe tenir el punt de vista de nois i noies que es posen d’acord per transmetre que és el més important per vosaltres”. L’alcaldessa els va recordar que formar part del primer plenari  “no és broma, és una responsabilitat ja que teniu una via directa de comunicació amb l’Ajuntament per explicar-nos el que trobeu interesant per a la ciutat”.

Abans del nomenament oficial dels 51 consellers i consellers aquests van explicar el treball desenvolupat fins el moment durant les reunions que fan mensualment. També van recordar als seus companys i companyes dels centres educatius que tenen fins el 28 de novembre per fer aportacions al logo amb el qual es s’identificarà el Consell d’Infants.

Una vegada feta efectiva la constitució del plenari Gemma Badia va fer el primer encàrrec: aportar idees a quatre projectes del programa participatiu Junts fem barri. “Ens agradaria molt que diguéssiu la vostra opinió i ens ajudéssiu a definir el projectes de millora del correcan de l’arborètum, millora de la pista de bàsquet i la pista poliesportiva del parc del mil·lenni, renovació dels jocs infantils i de motricitat per a la gent gran de la plaça Primer de Maig i dissenyar el parc infantil en l’entorn de ca N’Espinós. Son projectes que tenen un pressupost de 50.000 euros cadascun. Per tant aquí esteu decidint coses serioses i heu d’aconseguir uns projectes que quan s’acabin a tothom els agradi”.

A partir d’ara, els consellers i conselleres treballaran durant la resta del curs en aquest encàrrec, continuaran amb els treballs per a la creació del logo del consell i debatran quines han de ser les seves normes de funcionament. Al juny es tornarà a fer un plenari per presentar a l’Ajuntament la feina feta durant el curs i quins dels projectes encarregats van prioritzar i quines propostes fan. El govern municipal es compromet a estudiar les propostes que presentin sobre aquests projectes, a valorar-les i, en cas de no acceptar-les, justificar-ne el motiu i donar-ne compte.