14-F
Un dels electors gavanencs més matiners, avui al col·legi Jacme March

Constituïdes totes les meses electorals a Gavà. En total, 54 taules on durant tot el dia d’avui hi haurà 162 persones, 3 per taula entre el president i els dos vocals. A les 8 del matí, però, eren 477 les persones que esperaven a les portes del col·legis electorals entre titulars, suplents primers, i suplents segons.

Poc després de les 9 del matí era el tinent d’alcalde de Nova Governança i Serveis generals, Jordi Tort, qui ens confirmava que “els únics problemes que hem tingut és que en algunes taules han faltat algunes persones, però s’han substituït o bé amb els suplents de les mateixes taules o, en algun cas extraordinari, amb algun suplent d’altres taules, tot bastant normal tenint en compte la situació que estem vivint”.

Tort ha desitjat que la jornada “transcorri amb normalitat i seguretat”, i ha aprofitat per demanar a la ciutadania que “mantingui les distàncies i que faci cas de les persones que estan als col·legis amb els petos de color taronja que estan controlant i explicant quines mesures de seguretat s’han de seguir”.

14-F
Primeres cues per votar, tot i la pluja que començava a caure

Abans que obrissin les seves portes un dels col·legis electorals gavanencs, el que s’ha ubicat al pavelló Jacme March, hem pogut parlar amb dues presidentes de taula. Cristina Bosch ens ha explicat que la constitució de la seva taula ha anat amb normalitat, però mostra la seva “disconformitat amb el fet d’haver d’estar aquí, ho porto amb resiliència però no estic contenta perquè no crec que aquestes eleccions s’hagin de fer ara”. Bosch no va presentar cap al·legació ja que “no tenia cap motiu per al·legar res, per sort demà no treballo però el dimarts sí i a més en una escola, espero no infectar-me”.

Respecte als EPIS que els membres de les taules s’hauran de posar avui a darrera hora de la jornada, Bosch ens explicava abans de les 9 que “de moment ningú ens ha dit com ens els hem de posar, se suposa que tenim 20 minuts per posar-nos els EPIS i que hi haurà un responsable del tema Covid per informar-nos i també he sentit que ens ajudaran a treure’ns els EPIS però no a posar-los, tot i que hores d’ara ningú ens ha confirmat res d’això”.

Maite Gómez, en canvi, estava més satisfeta amb el seu paper avui com a presidenta de taula. De fet, era primera suplent hi ha hagut de quedar-se per incompareixença de la persona designada com a titular del càrrec. Cap problema per ella: “M’és igual el motiu pel qual no ha vingut la persona, no em preocupa perquè jo estic conscienciada que votar és una part bàsica de la democràcia i això s’ha de fer, així que estic contenta, no passa res”.

Respecte a la Covid-19, Gómez s’ha mostrat “molt tranquil·la perquè estic segura que l’administració ha fet tot el que havia de fer per protegir-nos, i jo soc persona de risc però no tinc cap preocupació, cap problema en estar avui aquí”.

A banda de les ja habituals mesures de seguretat com ara la distància a les cues o els dispensadors de gel hidroalcohòlic, el mateix procediment de la votació també té les seves peculiaritats derivades de la pandèmia. Per tal que els membres de les taules no toquin res que no siguin els seus propis estris, els electors deixen els seus DNIs en una petita capsa de color blau. Els membres de les meses agafen aquesta capsa i, sense tocar el DNI, apunten les dades del votant, que desprès introdueix personalment a dins de l’urna el sobre amb el seu vot. Finalment, l’elector torna a agafar el seu DNI, i d’aquesta manera tan profilàctica s’assegura un procediment que mai abans havia requerit tanta seguretat.

14-F
Aquesta és la capsa blava on s’ha de deixar el DNI quan arribis a la mesa electoral

El procés electoral per escollir els nostres representants al Parlament de Catalunya, doncs, ja està en marxa i totalment operatiu a Gavà. Recordem que, a causa de la pandèmia, els col·legis electorals han canviat substancialment respecte als habituals en els processos electorals, i per tant en molts casos caldrà anar a votar a un lloc diferent de l’habitual. Els col·legis electorals que s’han habilitat avui són aquests: Nou Espai Sant Jordi, Casal Municipal American Lake, Institut Escola Gavà Mar, IES Calamot, Pavelló Sala de Barri, Casal Municipal de la Gent Gran de Can Tintorer, CEIP Salvador Lluch, CEIP Jacme March, IES Calamot y Pavelló Jacme March.

Hem pogut constatar que, al menys a primera hora, s’estaven produint algunes confusions entre els electors que, habituats a anar sempre al mateix lloc a votar des de fa molts anys, es confonien de col·legi electoral. Per evitar aquestes confusions i facilitar la tasca als electors, l’Ajuntament de Gavà ha publicat aquesta informació on es pot cercar el col·legi on es votava fins ara i veure quin li pertoca en les eleccions d’avui.