mosquit tigre paneroles
Gavà, en lluita contra les paneroles i el mosquit tigre

L’Ajuntament de Gavà i el Consell Comarcal del Baix Llobregat actuaran els propers dies a la ciutat per controlar les plagues urbanes del mosquit tigre i rosegadors, per part de l’ens local, i de paneroles per part de l’ens comarcal. Són actuacions periòdiques que es realitzen cada any i que estan destinades al control a les vies públiques d’aquestes plagues.

Ramon Castellano, que és tinent d’alcalde de Sanitat de l’Ajuntament de Gavà, ha assegurat que la col·laboració ciutadana per lluitar contra el mosquit tigre és imprescindible: “Hem de fer una crida des de l’Ajuntament per tal que els ciutadans siguin coherents i sàpiguen que, malgrat que no s’adonin, una acumulació petita d’aigua a qualsevol lloc de la casa, especialment en llocs oberts, pot suposar niu de larves, i per tant cal vigilar i renovar aquestes acumulacions setmanalment”.

El control dels mosquits tigre l’efectua el Consell Comarcal i es basa en el tractament amb plaguicides directament en els embornals, que és on habitualment hi ha acumulació d’aigua que afavoreix de manera directa l’aparició del mosquit tigre. Aquest mes de maig s’ha realitzat la primera aplicació que té una durada estimada d’entre 4 i 6 setmanes. Després d’aquest temps caldrà fer una nova aplicació, i aquest cicle s’allargarà fins el mes d’octubre amb fins a tres aplicacions previstes. Aquesta intensificació implicarà aquest estiu a Gavà que es faran tractaments durant la primera quinzena dels mesos de juny a setembre.

En canvi, la gestió del control de plagues de paneroles i rosegadors a Gavà l’Ajuntament la té encarregada des del 2015 via licitació pública a l’empresa BCN Plagas Tratamientos Profesionales. Tot i que aquest control es realitza de manera periòdica al llarg de tot l’any, a l’estiu s’intensifica atès que les altes temperatures afavoreixen la proliferació d’aquestes plagues.