Control policial de vehicles motoritzats a la muntanya
Policia Municipal, Mossos d’Esquadra i Agents Rurals van muntar aquest diumenge al matí un dispositiu conjunt de vigilància

Policia Municipal de Gavà, Mossos d’Esquadra i Agents Rurals van muntar, aquest diumenge al matí, un dispositiu conjunt de vigilància per controlar la circulació de vehicles motoritzats per les pistes forestals.

Un total de 8 agents dels tres cossos van situar dos punts de pas amb vehicles i senyalització amb l’objectiu, segons ha precisat, Jordi Juárez, caporal de la Unitat de Vigilància Rural de la Policia Municipal de Gavà d’“evitar que les motos passin per corriols, rieres o altres senders i espais protegits, ja que només ho poden fer per les pistes adequades i a la velocitat permesa”.

Control policial de vehicles motoritzats a la muntanya

Es tracta de vetllar per la protecció de l’entorn natural i per la seguretat de tots ja que segons Juárez, “d’ençà de les restriccions de mobilitat l’afluència de gent a la muntanya és més gran, ja siguin caminants, corredors, ciclistes, i òbviament, també motoristes”.

A aquests últims els demanen que portin tota la documentació cirrecta del reglament general de circulació i de vehicles, sobretot la ITV, que sol ser el tràmit, que segons Juárez, “sobre el que interposem més denúncies”.

La Llei d’accés motoritzat al medi natural i el reglament que la desplega prohibixen, entre altres supòsits, la circulació amb vehicles de motor per senders o corriols, camps a través o fora de pistes i per vies amb prohibició explícita de circular-hi, que es troben degudament senyalitzades.

La Unitat de Vigilància Rural de la Policia Municipal de Gavà va ser creada fa un any i, des d’aleshores ençà, fan controls puntuals.