Controls intensius per vigilar excessos de velocitat
Controls intensius per vigilar excessos de velocitat

La Policia Municipal de Gavà intensifica els controls de velocitat durant tota aquesta setmana, en totes les vies, en el marc de la campanya general catalana engegada pel Servei Català de Trànsit en col·laboració també amb els Mossos d’Esquadra.

L’any passat, la velocitat inadequada va representar un 14% del total dels factors concurrents dels accidents amb víctimes en zona interurbana i, fins ara, aquest 2021 representa un 12,5%. Durant l’última campanya policial per controlar els límits de velocitat a les carreteres, l’agost del 2020, es van imposar un total de 15.828 denúncies, de les quals 15.822 van ser administratives i 6, penals. L’excés de velocitat, a més de ser una causa directa de sinistres viaris, és un factor que incrementa la gravetat de les lesions. La distància de seguretat que s’ha de mantenir amb el cotxe del davant per parar a temps davant qualsevol emergència depèn, fonamentalment, de la velocitat. Una velocitat adequada permet controlar el vehicle, fa que es pugui superar més fàcilment un obstacle o imprevist i permet reduir de manera suau i progressiva.

Radars

Recordem que des del passat mes de febrer la Policia Municipal de Gavà controla la velocitat dels vehicles amb dispositius de radar mòbil.

L’objectiu es reduir els comportaments de determinats conductors o conductores que no respecten els límits de velocitat i posen en perill la seguretat dels vianants i de la resta d’automobilistes i també vetllar per la bona convivència amb la circulació de Vehicles de Mobilitat Personal, com ara els patinets elèctrics.

Durant els pròxims mesos, el control es col·locarà cada setmana en punts diferents del municipi.