Conveni per donar suport a la pagesia local
Conveni per donar suport a la pagesia local

L’Ajuntament i la Cooperativa Agropecuària de Gavà han signat el conveni de col·laboració amb l’objectiu de promocionar i millorar les activitats agrícoles.

L’Ajuntament mitjançant aquest acord col·laborarà en el finançament d’activitats, actuacions i programes de l’Agropecuària especialment en la dotació d’infraestructures i recursos per garantir el futur de l’agricultura; la potenciació del cultiu de l’espàrrec; l’organització del concurs agrícola de la Fira d’Espàrrecs; la potenciació el cultiu del calçot de Gavà.

L’Agropecuària per la seva banda aportarà el personal i la maquinària necessaris per a la correcta execució de les activitats i programes; aportarà pagesos professionals amb la DUN tramitada que disposin de la marca Producte Fresc de Parc Agrari per diverses activitats de venda directa.

Pel que fa a 2022 i previ acord per ambdues parts, l’Ajuntament estarà obligat a cedir tres epais en l’entorn de Gavà Mar, cedir 6 spis en l’entorn de la Plaça Major i el carrer de Salvador Lluch, per a realitzar les activitats que pertoquin.

El conveni recull també la col·laboració de l’Ajuntament  amb subvencions pel tractament amb productes biocides (2000 euros); el control dels senglars (2.500 euros) i el manteniment de la xarxa de reg i drenatge (4.500 euros).

Gemma Badia: “l’Ajuntament estarà sempre al costat de la pagesia”

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha volgut refermar “el suport per part de L’Ajuntament a la pagesia gavanenca” perquè, ha assegurat “és part del nostre patrimoni, i la producció agrícola és a més d’una activitat econòmica, una activitat ambiental”. Badia ha defensat “el futur del Parc Agrari” raó per la qual s’ha compromés a “seguir treballant per defensar les vostres reivindicacions davant les administracions competents perquè calen solucions. Cal invertir en infraestructures de manera urgent, per evitar episodis d’inundacions com els del 2020, que amb el canvi climàtic es repetiran cada vegada més, i apostar per la modernització de la vostra activitat”.

Badia ha defensat “el producte de gran qualitat del Parc Agrari” i ha precisat que “el consum de proximitat és també una aposta pel bé del medi ambient”.

Josep Pañella: “Cal fer un polígon mediambiental”

El president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, ha assegurat que “la pagesia ha de mirar endavant i que tots hem d’anar a una per garantir el futur del Parc Agrari” del qual, ha dit, “cal que es converteixi en un polígon agroalimentari, incorpori millores en infraestructures i es modernitzi. Volem un canvi de normativa que ens permeti impulsar els nostres magatzems i hivernacles i evitar que la zona ZEPA s’ampliï” i ha fet una crida a la gent perquè “consumeixi productes de proximitat”.

El vicepresident de l’Agropecuària, Salvador Barri, ha defensat la continuïtat de la Fira d’Espàrrecs que ha qualificat “com el gran esdeveniment de ciutat que esperem que aviat poguem viure amb nornalitat” i ha dit que “la pagesia té demandes que requereixen de respostes urgents i eficients” i que “calen polítiques a llarg termini per tal que els conreus segueixin donant fruits, garantint, així, també la cohesió territorial i mediambiental”.