Converses amb el meu úter i altres interlocutors
Núria Planes Llull

Gavà presenta aquest dissabte “Converses amb el meu úter i altres interlocutors”, una peça teatral autodocumental obra de Núria Planes. La funció, encabida dins la programació del Dia de les Dones, parla sobre la dubtosa llibertat que tenim per decidir ser mares i pares; sobre les expectatives socials que ens travessen fins a fer-nos creure que els nostres desitjos són genuïns, propis, lliures.

L’espectacle és gratuït i començarà a les 20 hores.

Sinopsi

Per parlar amb el teu úter,
has de tenir-ne un.
Si tens úter, possiblement ets dona.
Si ets dona, segurament pots tenir fills.
Si pots tenir fills, els has de tenir.
Ja els has tingut?
Per què no els has tingut?
Es pot ser dona i no tenir instint maternal
ni desig de ser mare?
De tot això, en parla Núria Planes
—que, sí, és dona— amb el seu úter.
I també amb altres interlocutors
que troba en el seu camí.

 

FITXA ARTÍSTICA

Direcció, dramatúrgia i interpretació: Núria Planes Llull. Mirada externa: Carlota Grau Bagès i Gaia Bautista Jugovic. Il·luminació: Jaume Cañasveras Vives. Veu en off: Margarita Llull Novell. Tècnica de la companyia: Anna Boix Álvarez

Núria Planes Llull no és una desconeguda als escenaris del Barcelona Districte Cultural. Ella era una de les ballarines de la companyia Moveo que va presentar-nos l’espectacle Conseqüències; també va ser una de les actrius que va participar en l’adaptació d’Una nit freda, de Camus, que Raquel Cors va dirigir a l’Institut del Teatre. Converses amb el meu úter i altres interlocutors és el seu primer espectacle com a creadora, però també ha participat en un projecte de creació comunitària amb infants sobre el sensellarisme.