Cook & Fun
Imatge del local on hi haurà el Cook & Fun, tal i com està ara.

Cook & Fun. Així es dirà (es diu, de fet) la nova proposta d’extraescolar de cuina que està a punt de posar en marxa a Gavà Meritxell Gómez. Infermera especialista en nutrició i dietètica de professió, Gómez va detectar que a la nostra ciutat no hi havia cap servei d’activitat extraescolar per als infants orientat a la cuina. Així que va decidir transformar el local que té al carrer de Nostra Senyora de la Mercè, que és un espai per llogar per fer festes, aniversaris, etc. Quan acabin les darreres reserves que té per aquest gener entraran els operaris a treballar i a posar les cuines, i la Meritxell té previst començar a funcionar la primera setmana de març.

La Meritxell ens ha explicat que “sobretot arran de la pandèmia vaig començar a pensar quina sortida podria donar-li a aquest local, i vaig donar-li moltes voltes a veure què feia falta aquí al centre de Gavà sobretot orientat als infants, i llavors vaig veure que aquest concepte d’extraescolar de cuina per a nens d’entre 3 i 12 anys no existia a Gavà, només vaig trobar dues propostes semblants però a Barcelona i a llocs molt complicats d’accedir-hi des del Baix Llobregat. Per aquí no hi havia res excepte alguna proposta puntual a alguna pastisseria”.

Així és com la Meritxell va decidir donar un gir al local de lloguer que té. Però què podrem trobar a Cook & Fun? “Farem extraescolars de cuina per a infants, a les tardes i per a diferents nivells d’edat. També farem alguna activitat per a adults al matí, i també cursos específics o sessions puntuals una mica més tècnics, i per últim també tenim previst fer casals d’estiu o de Setmana Santa”.

De fet, la intenció és molt clara en el sentit d’obrir la proposta més enllà del grup d’edat infantil, i per exemple “segurament els divendres a la tarda farem un curs d’un dia a la setmana per a adolescents, perquè m’ho han demanat i és que a més jo ho veig a casa meva, que la meva filla de 14 anys si s’ha de fer una truita no sap ni per on començar. Malauradament els hi fem tot als adolescents, i aquesta és una manera de que no es presentin amb 18 anys sense saber res, al menys que tinguin uns mínims”.

La Meritxell vol deixar clar que, en realitat, Cook & Fun “no pretén ser una escola de cuina, perquè no ho és i perquè les escoles de cuina per aprendre l’ofici comencen a acceptar alumnes a partir dels 14 o dels 16 anys. Al cap i a la fi el que volem és tenir nens entretinguts, que aprenguin coses de cuina i que estiguin contents jugant. Això està concebut com una ludoteca i com una activitat extraescolar, serà una mena d’iniciació pe tal que creixin amb una idea de la cuina i del menjar saludable”.

A més, l’espai encara es podrà utilitzar per celebrar aniversaris, tot i que òbviament l’activitat serà molt diferent ja que “en comptes de llogar el local i que cadascú faci el que vulgui, hi haurà un monitor i, depèn de la temàtica que vulguin, si és americana o si és italiana, per exemple, doncs cuinaran unes coses o altres, hamburgueses o pizzes”.

Si voleu apuntar-vos, ho podeu fer trucant o enviant un WhatsApp al telèfon 644 72 47 41.

Cook & Fun