Crida a les entitats a participar al Carnaval 2018

La ciutat es prepara ja per al Carnaval que s’iniciarà el 8 de febrer, Dijous Gras, amb el tast de la tradicional botifarra d’ou, a la plaça Major i acabarà el 14 de febrer, Dimecres de Cendra, amb l’enterrament de la sardina

L’Ajuntament està enllestint tots els preparatius per rebre el Rei Carnestoltes i tot el seu seguici, que arribaran el divendres 9 de febrer. La Rua de Carnaval, un dels moments més esperats, tindrà lloc el dissabte 10 de febrer a la tarda.

Per aquest motiu, fa una crida a totes les entitats i col·lectius que vulguin participar en la rua, amb carrossa o sense, per tal que facin la inscripció. Ho poden fer a l’OAC (Ajuntament) fins el 26 de gener. Es poden consultar les bases de participació al web municipal, o recollir-les a la mateixa OAC. Per a qualsevol informació o consulta podeu adreçar-vos al Departament de Cultura de l’Ajuntament (cultura@gava.cat). Totes les comparses inscrites quedaran convocades a una reunió que es farà el dia 29 de gener, a les 18 hores, a la biblioteca Josep Soler Vidal.

L’arribada del rei Carnestoltes i el seu seguici, tindrà lloc el 9 de febrer, al parc de la Torre Lluc, on serà rebut amb gran animació. Durant la vetllada es presentaran també els personatges de la Tornaboda.

Alguns dels actes previstos

Dissabte, 10 de febrer, es farà la gran Rua, l’acte més esperat i multitudinari de la festa. Un seguici guiat per la disbauxa que partirà de la plaça de Batista i Roca, fins a la Rambla de Maria Casas i la plaça de Josep Tarradellas. El recorregut continuarà pel carrer dels Màrtirs del Setge del 1714 i pel carrer de Sant Pere fins a la plaça de Jaume Balmes, on a partir de les 18 hores començarà la Rua dancing show, hi haurà la lluita de confeti i, tot seguit, es lliuraran obsequis als participants.

Diumenge, 11 de febrer, entre els actes previstos es farà la trobada de colles de la Tornaboda de Gavà i Viladecans.

Carnestoltes acabarà el 14 de febrer, Dimecres de Cendra, amb l’enterrament de la sardina que posa el punt final als dies de divertiment per donar pas a un període de recolliment i devoció religiosa amb l’inici de la Quaresma. Per acomiadar el Carnaval, es farà la lectura del testament del rei Carnestoltes i un taller de construcció de la sardina.