CSIF denuncia les altes temperatures en els Jutjats de Gavà

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques, denúncia, una vegada més, les altes temperatures en els Jutjats de Gavà i Sabadell i “exigeix solucions immediates”

Arriba l’estiu i, asseguren que “un altre any més, el sistema de climatització dels edificis judicials de Gavà i Sabadell falla de manera estrepitosa provocant que s’estiguin suportant temperatures per sobre dels 33° en algunes de les seves dependències, superant amb escreix els 27° que marca com a màxim la Llei de Prevenció de Riscos laborals”.

Aquesta situació ja va ser denunciada davant Inspecció de Treball per CSIF en reiterades ocasions, havent requerit aquesta al Departament de Justícia perquè “solucioni aquesta situació sense que fins avui s’hagi donat resposta al requeriment”.

La solució, segons CSIF, “passa per una reforma del sistema de climatització en tots dos edificis, a la qual es va comprometre l’Administració però que encara no ha dut a terme i que sembla no se solucionarà a curt termini. Mentrestant, la solució passa per un protocol establert pels serveis de prevenció del departament que determina, segons la temperatura aconseguida, la reducció de jornada laboral o la sortida de l’edifici judicial”.

CSIF denuncia que “aquesta solució és vàlida en un curt termini temporal però no es pot allargar en el temps i no evita el greu problema d’estrès tèrmic que es genera entre els funcionaris, professionals i públic que acudeix diàriament a les dependències judicials a més del retard en la tramitació dels procediments, la qual cosa causa un greu perjudici al ciutadà”.

CSIF exigeix “una solució ràpida i definitiva al Departament de Justícia davant una situació insostenible que afecta la salut dels treballadors. Aquesta és la punta de l’iceberg de les greus deficiències existents en altres edificis judicials de Catalunya (per exemple, Martorell) i posa de manifest la precarietat amb la qual els funcionaris de l’Administració de Justícia treballen en alguns edificis judicials”.

 

PUBLICITAT