CSO

El Centre de Serveis a l’Ocupació – Rosa Luxemburg de Gavà compleix 4 anys assistint i acompanyant en el procés de cerca de feina a les persones a l’atur, a les que volen millorar la seva ocupabilitat o que desitgin fer una transició en la seva carrera professional. Per celebrar l’efemèride, una comitiva de l’Ajuntament, encapçalada per l’alcaldessa Gemma Badia, ha visitat les instal·lacions de l’equipament i ha conegut les bones xifres d’aquests 4 anys. I és que més de 6000 persones han utilitzat els serveis del CSO, valorant-los amb un 9,4 de mitjana.

L’alcaldessa ha definit la feina del Centre de Serveis a l’Ocupació com a imprescindible per als gavanencs i les gavanenques, ja que “la cerca de feina és una de les principals preocupacions que hi ha en aquesta ciutat, just després de l’habitatge. Tot i que el foment del treball no seria una competència dels governs municipals, sí que és cert que aquí s’ha aconseguit tenir una taxa d’ocupació important”. Badia ha remarcat que des de Gavà també s’estan duent a terme plans d’ocupació, i que “la taxa d’atur de Gavà està per sota de la mitjana comarcal i catalana. Tot i això, és fonamental que les famílies puguin tenir uns ingressos amb la seva feina, el dret al treball és un dret fonamental, i volem que es pugui exercir”.

Gemma Badia destaca “la bona comunicació que hi ha entre el CSO i el Centre de Serveis a l’Empresa, i això vol dir que, tan bon punt es reben ofertes laborals, es posen a l’abast de la nostra ciutadania que, només clicant a un enllaç, pot accedir a tota la informació i apuntar-se”. En aquest sentit, el servei de whatsapp juga un paper fonamental. Un servei que es va posar en marxa el 2021 i que ja arriba a més de 1200 ciutadans i ciutadanes.

Les xifres del CSO

Identificat amb el nom de la teòrica marxista Rosa Luxemburg, el CSO és ja tot un referent a Gavà. Gestiona una borsa de treball que ha aconseguit feina a 570 persones. També facilitat la intermediació amb les empreses que cerquen personal i ajuden a fer més visibles les seves ofertes. A banda, i en l’àmbit públic, més de 200 persones s’han beneficiat dels plans de foment de l’ocupació gestionats pel CSO, tant a l’Ajuntament de Gavà com a empreses públiques.

Pel que fa a la formació i orientació, a l’equipament s’han gestionat més de 1500 entrevistes, tant en format presencial com virtual, a mans de professionals de l’orientació i el coaching. Les professionals del CSO acompanyen en l’assessorament laboral i fan que les persones augmentin les possibilitats de trobar feina.

La formació és un dels seus punts forts. I és que 850 persones han passat per les seves aules, obtenint un índex d’inserció del 63% els 6 mesos posteriors als cursos.

Per contactar amb el Centre de Serveis a l’Ocupació – Rosa Luxemburg el pot anar a les seves instal·lacions (carrer de Jaume I, 1, local 8), trucar al 93 263 91 20 o enviar un correu electrònic a cso@gava.cat.