Darrera sessió plenària del 2019
El darrer ple de l'any va aprovar 4 declaracions polítiques

El PSC va presentar ahir una declaració política demanant recursos per a fer front a la lluita contra el canvi climàtic. La declaració, que va ser aprovada amb la unanimitat de tots els grups polítics, insta al govern d’Espanya i als governs de les Comunitats Autònomes a transferir fons als governs locals per a crear programes específics de lluita contra el canvi climàtic. El portaveu del PSC, Jordi Tort, va argumentar la declaració “perquè els governs locals estem liderant la lluita contra el canvi climàtic, adoptant accions decisives, innovadores i ambicioses. S’ha aconseguit un gran avanç, però serà necessari continuar aplicant estratègies, plans i programes per a aconseguir els nous compromisos de reducció”.

ERC va presentar una declaració política en suport al poble kurd de Rojava (Síria). El portaveu republicà, Albert Massana, va exposar que “a principis d’octubre l’Estat turc, saltant-se totes les normes del dret internacional, ha començat a perpetrar atacs militars contra el Kurdistan occidental i una campanya de bombardejos indiscriminats que estan provocant un preocupant nombre de morts i ferits entre la població civil. A més, el Comitè Internacional de Rescat estima que aquesta operació de l’Estat turc, autoanomenada “Font de Pau” pot provocar més de 300.000 refugiats i més de cinc milions de persones civils es troben amenaçades pel terror de la guerra perpetrada per l’Estat turc”. La declaració es va aprovar amb els vots a favor del PSC, ERC, Podemos i Junts per Gavà i les abstencions de Ciutadanos i Partit Popular.

Ciutadans va presentar una declaració política per a la defensa de la igualtat de tracte entre les parelles de fet i els matrimonis en l’accés a la pensió de viduïtat que va ser aprovada per unanimitat dels grups polítics. La declaració presentada pel regidor Francisco Gavilán insta al Govern de Espanya per tal que “al llarg de la pròxima legislatura aprovi un projecte de llei de Parelles de fet pel qual s’incorpori en el Codi Civil una regulació del règim de la parella de fet aplicable en tot el territori nacional i incorpori la modificacions per a evitar qualsevol tipus de discriminació política”.

Podemos va presentar una declaració política de suport al Dia Internacional i Europeu de les Persones amb discapacitat i contra la soledat no desitjada. Podemos va presentar el Manifest del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat. El portaveu de Podemos, Miguel Herrera, va presentar la declaració que insta al govern d’Espanya i a la Generalitat al fet que “compleixin o implementin en els seus àmbits corresponents i segons les seves competències, o facin complir i implementar a les administracions que correspongui, les iniciatives exposades en el Manifest del CERMI 2019″
Podemos demana en la declaració aprovada que aquesta es envie a ADISGA I CAVIGA i a les altres associacions que treballin el tema a GAVÀ, Castelldefels i Viladecans”.

La declaració presentada per Junts per Gavà contra el Decret Digital no va prosperar amb 7 vots a favor (ERC, Podem i Junts per Gavà) i 14 en contra (PSC, Ciutadans i PP).