Les darreres destrosses del Glòria a Gavà
PRESEC treballa per treure l'abre caigut del carrer Llançà

El temporal Gloria tendeix a remetre però les darreres hores han estat molt complicades. Aquesta nit, les ratxes de vent han estat molt fortes i han seguit provocant desperfectes i talls de llum en diferents punts de la ciutat. La situació més destacable però, segueix essent la caiguda d’una paret mitgera, ahir a la tarda, que va provocar l’esfondrament d’una part de la coberta del núm. 54 del carrer Sant Pere. L’edifici va ser desallotjat, així com el local comercial dels baixos i els veïns van rebre l’atenció dels Serveis Socials per poder ser reallotjats.

En les darreres hores han seguit caient arbres en diferents punts de la ciutat que sortosament només han fet danys materials. Cal esmentar la caiguda d’un gran exemplar plantat a l’American Lake que va provocar, durant unes hores, el tall al trànsit del carrer Castelldefels.

Caiguda d’un arbre a l’American Lake.

A Gavà mar han estat diversos els pins caiguts.

A Gavà Mar han caigut diversos arbres.

El més important ha estat el que s’ha desplomat davant de la llar d’infants Gimbebé provocant el tall del carrer Llançà. PRESEC treballava de bon matí per serrar les branques, i treure el tronc per parts, donada la seva gran envergadura.

La platja ha patit la pitjor part. Les onades han sobrepassat la sorra a molts punts del litoral gavanenc, i han afectat el mobiliari urbà, com passeres, papereres i senyals. Es manté la prohibició d’accedir a la platja. El risc per onatge es manté alt fins a les 18 hores.

Importants destrosses a la platja.

Segons l’alcaldessa, Raquel Sánchez, qui ahir feia una primera valoració de danys, “sempre que tenim temporal l’impacte sobre les nostres platges és molt important. Estem treballant coordinadament amb l’Àrea Metropolitana i el Departament de Costes també per traslladar, un cop més, al Ministeri aquesta problemàtica i reclamar que s’abordin mesures urgents per tal que no tinguem que patir conseqüències com les que estem vivim aquest dies. Unes conseqüències que no només afecten al nostre litoral sinó a finques particulars que estan a tocar la platja”.

Continua tancat l’accés a parcs, jardins i equipaments municipals a l’aire lliure.

Arbre caigut al parc de la Torre Lluc.