Miguel Herrera, a favor dels drets del col·lectiu LGTBI
Miguel Herrera, a favor dels drets del col·lectiu LGTBI

Gavà, Sí Se Puede (GSSP) va presentar en el Ple Municipal del passat dimecres una declaració política en favor del Dia de l’Orgull LGTBI. La declaració va coincidir justament amb el 48è aniversari dels aldarulls de Stonewall a Nova York i que van donar peu a l’inici de la lluita ples drets d’aquest col·lectiu.

Segons Miguel Herrera, portaveu de GSSP, la seva formació va aprofitar per “demanar a l’Ajuntament que se sumi a aquesta celebració i que mostrés el seu rebuig unànime a qualsevol tipus de discriminació ver qualsevol persona que tingui diferent orientació sexual o identitat de gènere”.

Herrera destaca que a la seva formació “pensem que els representant públics hem de tenir certa responsabilitat a l’hora de promoure els drets de la comunitat LGTBI i a l’hora de lluitar per la total integració a nivell social”. Per aquest motiu, GSSP va voler amb aquesta declaració que el consistori “expressés la seva voluntat de treballar per la igualtat de gènere i per la igualtat de totes els persones independentment de la seva orientació sexo-afectiva i de la seva identitat de gènere”.

Per fer efectiva aquesta petició, GSSP va demanar que es compleixi la llei que protegeix els drets del col·lectiu LGTBI, que es lluiti contra el bullying a les escoles, que es fomenti el coneixement del col·lectiu LGTBI entre la gent gran, i que es tinguin en compte els famílies LGTBI per tal que estiguin en condicions d’igualtat.

La declaració va ser aprovada per unanimitat del Ple i Herrera ha agraït aquest fet a tots els partits polítics que van votar-hi.