Desarticulat un grup criminal especialitzat en estafes bancàries
Desarticulat un grup criminal especialitzat en estafes bancàries

Els Mossos d’Esquadra van detenir, el passat 25 d’octubre, dos homes i una dona de 21, 29  i 47 anys de nacionalitat espanyola i portuguesa, com a presumptes autors dels  delictes de furt, ús de documents autèntics sense estar legitimat i estafa bancària. Més endavant i en data 9 i 10 de novembre van detenir tres dones més de 39, 43 i 48 anys de nacionalitat espanyola, com a presumptes autores dels delictes d’ús de documents autèntics sense estar legitimat i estafa bancària.

A començaments del mes de gener d’enguany, agents dels mossos de Mollet del Vallès van rebre la denúncia d’un robatori interior de vehicle d’on van sostreure la documentació i altres objectes. Al cap de tres mesos la persona que va patir el robatori va denunciar que algú havia utilitzat el seu document per intentar retirar diners en una entitat bancaria i més endavant també va rebre càrrecs efectuats al seu compte de compres efectuades en diferents localitats.

En el decurs de la primera denúncia es va iniciar una extensa investigació on es va detectar i comprovar un seguit de casos relacionats  amb el mateix modus operandi, captaven documents d’identitat sostrets o perduts per posteriorment realitzar extraccions fraudulentes. Es feien passar per les persones que figuraven als documents, es presentaven a entitats bancàries i aconseguien reintegraments fraudulents de diners. Aquesta manera de fer es repetia fins que buidaven el compte.

Una altra modalitat delictiva que practicaven, després de buidar els comptes falsificaven nòmines amb els documents d’identitat i demanaven targetes de crèdit en grans centres comercials i feien compres a diferents establiments a crèdit.

Aquest grup va actuar en més de 25 localitats entre elles, a Gavà, afectant almenys 10 víctimes i van arribar a acumular  prop de 100.000 euros en reintegraments o despeses.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

PUBLICITAT