Desfilada de variscita 2019
15 dissenyadors van presentar le seves creacions amb variscita.

L’Espai Maragall es va convertir dissabte en una passarel·la de moda per presentar les joies de variscita creades per 15 dissenyadors internacionals de prestigi que per primera vegada s’han unit per tirar endavant una col·lecció exclusiva de més de 300 peces. Es tractava de la primera edició de 6k Gavà Fashion Week un projecte impulsat per l’artista local Abraham Vázquez amb el suport de la Unió de Botiguers de Gavà i de diversos establiments del municipi.

L’esdeveniment va comptar amb l’experiència de l’equip de la Pasarela España Madrid Fashion Weeek, encapçalat per Susan Villa i es van reconèixer la millor col·lecció i la millor joia. També hi van participar comerços de Gavà mostrant les últimes tendències en roba i els complements.

Abraham Vázquez, com ja va precisar en la roda de premsa de presentació ara fa uns dies, que va començar a dissenyar i comercialitzar joies de variscita fa més de 20 anys, assegurava que “el projecte respon a un somni d’anys que ara es materialitza en aquest esdeveniment únic al món i que durant un any portarem a diferents ciutats”. Vázquez assegura que “la idea és que cada any es pugui fer aquesta desfilada amb l’objectiu de posar en valor aquesta pedra que considero màgica i que cal que tothom conegui. També diu que vol aconseguir que “quan es parli de la variscita, mineral encara desconegut, es parli també de la ciutat de Gavà”.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, qui també va intervenir a l’inici de l’acte, va agrair “l’esforç i passió de Vázquez per haver ideat aquest projecte que esperem que es consolidi en el temps i al qual donarem tot el suport”. Sánchez també va agrair “la implicació del comerç local” i va mostrar-se convençuda que “esdevindrà un bona eina per promocionar de portes en fora Gavà, posant en valor el nostre ric patrimoni cultural, patrimonial i natural, perquè aquest són els actius que basen el nostre model de turisme”.

La desfilada també va comptar amb un component solidari en oferir un espai on fer aportacions econòmiques per a la investigació del càncer de mama, coincidint amb la proximitat del dia internacional, que es commemora el 19 d’octubre.

Diumenge a més, es va fer una ofrena a la Mare de Déu de Bruguers en el decurs d’un ofici religiós que va incloure la benedicció de la variscita.

6k Gavà Fashion Week perdurarà molt més enllà de la setmana gavanenca. Serà present a les grans cites de la moda nacional i internacional, entre elles la Pasarela Española Fashion Week Madrid, Madrid Joya i Bisutex; a exposicions, i a la pàgina web https://6kgavafw.com on es comercialitzarà aquesta primera col·lecció protagonitzada pel diamant verd de Gavà.