Desmantellades 4 plantacions de marihuana a Gavà
Desmantellades 4 plantacions de marihuana a Gavà

Segons hem pogut saber a través del diari El Far, agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Gavà van detenir, el dimecres 16 i el dijous 17 de juny, tres homes de nacionalitat espanyola, de 37 a 64 anys i veïns del municipi, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar durant els mesos del darrer hivern quan els agents van tenir coneixement de nombrosos talls de subministrament elèctric al barri de Ca n’Espinós. Els tècnics de la companyia elèctrica van aconseguir determinar que els talls eren deguts a l’activació d’elements de seguretat de la xarxa que eviten incendis i electrocucions per una sobrecàrrega fraudulenta. Aquest excés es trobava en l’existència de diversos cultius de marihuana que requereixen una elevat consum d’energia elèctrica. Així mateix, els tècnics de la companyia subministradora d’energia elèctrica van calcular que la defraudació de fluid elèctric era d’uns 170.000 euros anuals, aproximadament.

Gràcies a les gestions d’investigació, els agents van aconseguir obtenir indicis de cultiu de marihuana a l’interior de quatre immobles al barri.

El 16 de juny, sota la tutela del Jutjat de Instrucció número 8 de Gavà, es van fer quatre entrades i registres als immobles. En el marc de la intervenció policial els agents van localitzar les infraestructures necessàries per al cultiu de marihuana tipus indoor i van intervenir quatre plantacions de marihuana, amb un total de 1.000 plantes.

Finalment, els investigadors van detenir tres homes com a responsables de les plantacions. Els arrestats, amb un total de 36 antecedents policials, van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs. L’operació policial encara resta oberta i no es descarten més detencions.