desnonament
Un moment del desnonament d'aquest matí

Aquest matí s’ha executat un desnonament al carrer Colomeres de Gavà. Han calgut fins a cinc furgons policials i diverses dotacions més dels Mossos d’Esquadra per treure per la força a una vintena d’activistes que han intentat aturar el desnonament col·locant-se en la porta de l’immoble. Els activistes eren membres del Sindicat de Llogateres de Castelldefels-Gavà-Begues, i han rebut també el recolzament de diversos membres de la plataforma Sant Roc Som Badalona ja que la família desallotjada té familiars en aquest barri badaloní. El carrer ha estat tallat durant bona part del matí en el tram comprés entre el carrer del Centre i el carrer Tresols, i el tràfic, inclòs el dels autobusos que baixen per aquest carrer, s’ha hagut de desviar tant pel mateix carrer Tresols com pel carrer Sant Lluís.

Segons ens ha explicat Beto, membre del Sindicat de Llogateres de Castelldefels-Gavà-Begues, “avui ens hem trobat davant del quart llançament de la Carmen, el Castro i el seu infant menor, però la situació és que el jutge va dir-li al propietari, que és un gran tenidor, que demostri que havia ofert un lloguer social a aquesta parella, ja que la propietat deia que ja havia ofert aquest lloguer social i que la Carmen l’havia denegat. La propietat no ho va poder demostrar, perquè mai ho va fer, i el jutge els hi va dir que estaven obligats a oferir aquest lloguer social. El problema és que, paral·lelament, el procés de desnonament ha anat tirant endavant fins que ha arribat el dia d’avui i finalment s’ha executat”.

Beto ens ha avançat que el següent pas serà “pressionar per tal que, al menys, la família no es quedi al carrer”, encara que l’activista creu que passarà com en el cas de la Hamida i “els faran fora del seu teixit social, que és aquí a Gavà, i a la Carmen i la seva família els portaran com la Hamida a Castelldefels perquè aquí no hi ha allotjament temporal, ja no és que no hagi habitatge públic sinó que hem arribat al punt que no hi ha habitatge temporal per tal que les famílies es quedin al seu teixit social”.

La Carmen, de la seva banda, ens ha explicat que “la comitiva judicial no volia parlar amb nosaltres ni negociar ni res, i jo he anat a parlar amb ells per preguntar-los per quina raó em desnonaven si compleixo amb tots els requisits de la nova llei. No m’han volgut dir res, m’han dit només que li pregunti al meu advocat”. La Carme, a més, també ens ha explicat que “després del desnonament els hi hem demanat l’acta que demostra que ens han fet fora i s’han negat a parlar amb nosaltres i no ens han volgut donar aquest acta”.

En aquests moments, segons ens confirmen fonts municipals, serveis socials està treballant amb la família i buscant un habitatge adequat a les necessitats de la Carme, el Castro i la seva filla menor d’edat.