Dia de les Dones 2019

Un any més, Gavà reivindica amb força la igualtat entre gèneres en la commemoració del 8 de març. Durant aquests dies, són diversos els actes de diferent tarannà que Ajuntament i entitats organitzen amb la voluntat de denunciar les actituds masclistes que, encara avui, imperen en la nostra societat i a favor de construir ciutats més feministes.

L’acte institucional que se celebrarà aquest dijous 7 de març, a les 19 hores a la sala de Plens, se centrarà en reconèixer les dones que desenvolupen amb normalitat una professió clarament masculinitzada i estarà presentat per Emma Roca, una dona bombera, qui narrarà la seva experiència laboral i els handicaps amb els quals ha topat. La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Gavà, Gemma Badia, explica que “l’objectiu és trencar estereotips”. Badia, amb dades de l’informe del 2017 sobre la situació de les dones en el món laboral, assegura que “elles ni tan sols es preparen per exercir professions tradicionalment desenvolupades per homes, i s’ha passat d’un 16% de dones que feien aquest tipus d’estudis l’any 2003, a un 5% l’any 2017”.

Vaga Feminista

Divendres, 8 de març, s’ha convocat, per segon any seguit, una jornada de vaga general. A Gavà, diverses entitats es mobilitzaran. L’assemblea feminista La Ruda gavanenca organitza diverses activitats reivindicatives amb tallers, un dinar a càrrec dels homes i la lectura d’un manifest a la plaça Catalunya a les 11 hores.

De la seva banda, a les 17 hores hi haurà una concentració a la plaça Major amb la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones i la posterior marxa fins a Barcelona per participar en la manifestació. Val a dir, que s’han fletat autocars que sortirà des de la plaça de l’Església. Per poder pujar-hi cal formalitzar la inscripció prèviament al correu igualtat@gava.cat, ja que les places són limitades

Més activitats

Dimecres, 13 de març, al matí l’alumnat de l’ESO del Calamot participarà en l’activitat de sensibilització “Torna-t’ho a mirar!”. A la tarda, a les 18 hores, el nou Espai Sant Jordi acollirà el retorn d eles conclusions del V Congrés de les Dones del Baix Llobregat.

Dijous, 14 de març, seran els i les estudiants de l’institut Bruguers els qui prendran part en l’activitat de sensibilització, mentre que a les 18 hores, a la Casa Gran se celebrarà un taller de feminisme conduit per la cooperativa L’Esberla.

Diumenge, 17 de març, es viurà la 10ª Trobada popular de Dones organitzada per l’AMPA del Jacme March amb una caminada fins a la platja i diferents activitats lúdiques i reivindicatives.

La darrera proposta s’ha programat pel 29 de març amb el taller titulat “Dones: realitats (in)visibles” en els qual s’analitzaran com els mitjans de comunicació sovint no donen veu als treballs femenins. L’activitat es farà a la biblioteca Josep Soler Vidal, a les 18.30 hores, i anirà a càrrec de l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació.

Podeu consultar el programa sencer aquí