Dídac Pestaña, Medalla d'Or de la Ciutat
Pestaña va accedir a l’Alcaldia amb només 26 anys, sent en aquell moment l’alcalde més jove de l’Estat

Dídac Pestaña va morir el passat 25 de juliol.  L’atorgament d’aquest guardó respon, entre d’altres raons, “a una persona propera, molt estimada pels veïns i les veïnes de Gavà que va liderar una llarga etapa de millores socials i de transformacions de la ciutat”.

L’alcaldessa Gemma Badia ha dit que “Dídac Pestaña va practicar la bona política que és la que s’ocupa de sumar. Pestaña va defensar la seva visió política, però el seu llegat és una visió amplia i generosa”

Pestaña va accedir a l’Alcaldia amb només 26 anys, sent en aquell moment l’alcalde més jove de l’Estat. Des d’aleshores, i durant cinc mandats municipals, va impulsar actuacions tan importants com els barris del sector Oest, les Bòbiles i Central Mar, la dotació d’habitatge assequible, el Passeig Marítim i l’obertura de Gavà al mar, el parc del Calamot, el passeig de la Riera de Sant Llorenç i nombroses accions de millora al conjunt de barris de la ciutat. En l’àmbit dels equipaments, va promoure el Casal Municipal American Lake, el Casal de Gent Gran del Centre, el Parc Arqueològic de les Mines o la nova seu de l’Ajuntament, entre d’altres actuacions.

En l’exposició de motius s’ha destacat també que “va ser un defensor convençut del municipalisme com a referència fonamental de les institucions democràtiques. I també del valor i el paper de la realitat metropolitana de Barcelona. Els darrers anys de la seva activitat política va compaginar la tasca d’alcalde amb la vicepresidència de l’Àrea Metropolitana, va ser president de la Comissió Delegada del Pla Estratègic i vicepresident de Transports Metropolitans de Barcelona. També va ser diputat al Parlament de Catalunya”.

Mónica Parés, portaveu del Partit Popular, ha explicat l’abstenció del seu grup “creiem que molts regidors que han estat en aquest Ajuntament mereixen aquest tipus de reconeixement, no només alcaldes, i no entenem perquè un alcalde sí, i altres no, per això ens abstindrem”

Isidre Casas, portaveu de Junts per Gavà, ha votat a favor i ha explicat que el seu vot “és un reconeixement a la tasca realitzada que va suposar un salt qualitatiu en equipaments i infraestructures i sobretot a la seva persona”

Miguel Herrera, portaveu de Podemos, ha explicat l’abstenció del seu grup “El seu moment polític i el nostre són molt diferents i encara que el nostre vot sigui d’abstenció, reconeixem la dedicació que va tenir tant en el seu grup municipal com en la seva tasca política”.

Miquel Roselló, portaveu d’ERC, ha explicat el seu vot afirmatiu “tot i que representa un model de creixement del qual no estem d’acord, volem reconèixer la figura d’un gavanenc que va voler deixar la seva emprenta a la ciutat”.

El portaveu socialista, Jordi Tort, ha posat el valor “que va ser un visionari, no només en planificació urbanísitca, sinó també en la creació d’empreses per donar el serveis públics necessaris a la ciutat, cosa que ara fan molts ajuntaments”.