Pestaña que va aconseguir cinc majories absolutes
Dídac Pestaña el día que va anunciar la seva renúncia com alcalde de Gavà

Dídac Pestaña, nascut a Gavà l’any 1958, va ser alcalde de Gavà des de 1985 fins al 2005.

Pestaña va arribar a l’alcaldia de Gavà després de la dimissió del seu antecesor, l’alcalde Antonio Rodríguez Aznar. Dos anys abans, l’any 1983, debutaba a l’Ajuntament de Gavà com a regidor.

Dídac Pestaña va ser cap de llista pel PSC a les eleccions municipals de 1987, 1991,1995, 1999 i 2003 i en les 5 ocasions va obtenir la majoria absoluta del seu partit, el PSC.

Durant els seus mandats municipals Gavà va viure la primera gran transformació amb la construcció dels barris del Sector Oest, Les Bòbiles i Central Mar. Es van renovar el passeig Marítim, el Museu de Gavà ( l’any 1991) i les rieres de les Panes i Sant Llorenç i es va inagurar l’Estadi Municipal La Bobila.

Una de les obres més emblemàtiques del seu pas per l’alcaldia va ser la construcció del nou edifici de l’Ajuntament, la biblioteca Josep Soler Vidal i la remodelació de la plaça de Jaume Balmes. Al 2005, quan per una decisió personal marxava de l’alcaldia, va deixar enllestides actuacions com el Parc Arqueològic Mines de Gavà, el Centre d’Història de la Ciutat i la conversió del centre de la ciutat en una zona de vianants.

L'alcalde que va aconseguir cinc majories absolutes
Dídac Pestaña va ser alcalde de Gavà durant 20 anys

Durant els seus mandats es va posar en marxa, l’any 1998, Gavà Televisió, el butlletí municipal El Bruguers va passar a tenir una edició mensual i es van renovar les instal·lacions de Ràdio Gavà. També durant la seva gestió com alcalde es va posar en marxa el portal web gavaciutat.cat i l’edició digital del butlletí El Bruguers.

Dídac Pestaña va ocupar el càrrec de vicepresident executiu de la TMB entre els anys 2007 i 2015.

Des d’aquest mitjà volem expressar el nostre sincer condol a la família, amics i companys de Dídac Pestaña.

Per exprés desig de la família, el funeral tindrà un carácter íntim.