Dies intensos de Festa Major a Gavà
Gemma Badia, durant el seu parlament.

Gavà es troba immersa de ple en la Festa Major d’estiu, on fins diumenge s’han programat un munt d’activitats de caire divers, per a tots els gustos i edats i diversificats per diferents espais de la ciutat. Ahir dimecres, Diada del patró Sant Pere, a més de les propostes més tradicional al matí, al vespre va tenir lloc l’acte de benvinguda de la festa, al parc de la Torre Lluc, a càrrec de l’alcaldessa, Gemma Badia, i el còmic Andreu Casanova, qui va ser l’encarregat de fer el pregó i posar en escena el seu divertit monòleg “Tinder sorpresa”.

Un dels moments del monòleg de Casanova

En la seva intervenció, Badia va expressar la seva “alegria de poder viure, per primer cop, aquesta festa com a alcaldessa” i després dels dos anys passats on la pandèmia va restringir aquesta celebració. L’alcaldessa va destacar “el caràcter divers i ampli de les moltes activitats qe s’han preparat fins diumenge” i va tenir paraules de record per a Carles Artola, el president dels Castellers de Gavà, qui dissortadament va morir el passat 24 de juny, per qui va demanar “un fort aplaudiment perquè era una persona que sempre col·laborava en fer ciutat”. Gemma Badia ambé va destacar l’efemèride de la Companyia General del Foc que, “amb motiu del seu 40 aniversari han preparat activitats molts potents” i el paper dels artistes locals pels quals “hem reservat un espai propi perquè toquin i es promocionin”.

Gemma Badia va convidar a “tots i totes a gaudir intensament d’aquests dies, però amb bon rotllo i amb respecte, com és Gavà. Perquè som una gent que sabem conviure amb tota la diversitat, també la sexual i la de gènere, i sense violència masclista”

Gemma Badia

La jornada va culminar amb el sopar ball de la gent gran, al pati de l’escola Jacme March, que va estar amenitzat per l’orquestra Milenium.

Avui, dijous, segueix la festa

Aquest dijous, 30 juny s’ha programat cinema infantil, a les 11.30 hores, a l’Espai Maragall amb la projecció de la cinta “Raya i l’últim drac”, un film que narra la història d’una nena que viu al sud-est asiàtic, en una nació habitada per una civilització mil·lenària.

A les 18 hores hi haurà sessió de Nascuts per llegir a la biblioteca Marian Colomé a càrrec de la Companyia Patawa

A les 20 hores s’inaugurà l’exposició: “L’acadèmia Belles Arts Fco. Valderrama celebra
els seus 41 anys”, a la sala d’exposicions de la biblioteca Josep Soler Vidal. La mostra és un homenatge a tots els i les alumnes i exalumnes, i a tot l’equip de l’acadèmia

A les 20.30 hores es farà la inauguració de la 28a exposició “L’art no té edat”, a la sala d’actes del Museu de Gavà, amb creacions artístiques obra de la gent gran de la nostra ciutat.

A les 21 hores, el jardí del Museu de Gavà acollirà la posada en escena de L.O.C.A Comedy Monòlegs LGTBI.

Aquí podeu consultar tot el programa d’actes de la Festa Major que s’allaragarà fins el proper 3 de juliol.