La Diputació també ha aprovat una declaració institucional en suport als treballadors de NISSAN
La Diputació també ha donat el seu suport als treballadors de NISSAN a través d'una declaració institucional

La Diputació de Barcelona ha aprovat, en sessió plenària, la primera fase del Pla de Xoc per a la reactivació econòmica i social de la província. Ho ha fet amb l’aprovació del programa ‘Cap municipi enrere’, dotat amb 15 milions d’euros i a través dels quals es destinen 2.869.688,88 euros als municipis del Baix Llobregat, amb l’objectiu que els ajuntaments puguin pagar les despeses que han hagut d’afrontar durant l’emergència. La partida destinada a Gavà és de 155.607 euros.

Aquest recursos se sumen als 15 més que la corporació ja destina al pagament de les despeses extraordinàries en l’àmbit de benestar social mitjançant el Programa d’Emergències. Aquests dos programes constitueixen una primera fase del Pla de Xoc i tenen com objectiu donar solvència i liquiditat als governs locals.

Es tracta, per tant de 30 milions d’euros del conjunt del 100 milions previstos en el Pla de Xoc de la Diputació que, juntament amb el Pla Xarxa de Governs Locals, té per objectiu reactivar socialment i econòmica els municipis de la província de Barcelona.

Per la presidenta de la Diputació, Núria Marín, amb l’aprovació d’aquest programa s’ofereix «solvència als ajuntaments i tranquil·litat als municipis», com s’ha «estat fent des del moment zero». Assegura, a més, que «és essencial que cap territori ni cap persona quedin enrere».

La sessió ordinària de la Diputació, celebrada dijous 28 de maig, va començar amb un minut de silenci en record a les víctimes del coronavirus i amb la lectura d’una declaració institucional  en suport als treballadors de NISSAN, a càrrec del vicepresident tercer de la Diputació, Ferran Mascarell.