Dispositiu electoral pel 10N

Aquest diumenge, 28 de maig, amb motiu de la celebració d’eleccions municipals, 34.574 persones estan cridades a les urnes a Gavà, un cens electoral que es distribuirà en 4 districtes i 29 seccions repartides en 9 locals ( ja que el nou Espai Sant Jordi acull dos dels centres), i 54 meses.

En aquests comicis, on hi ha 9 candidatures . Hi haurà una trentena persones fent les funcions de Representants de l’Administració, de les quals una vintena realitzaran la transmissió de les dades electorals mitjançant dispositius mòbils. Aquest desplegament humà estarà dirigit i coordinat per la Secretaria General de l’Ajuntament.

L’equip electoral, amb comunicació directa amb la Oficina dels Cens Electoral i la Junta Electoral de Zona, s’encarregarà de resoldre els possibles problemes que es puguin presentar en l’electorat quant a l’exercici del dret de vot. La Secretaria també comptarà amb el suport de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), tant a l’edifici de l’Ajuntament com al col·legi electoral de l’escola Jacme March.

L’alcaldessa Gemma Badia ha assegurat que “Els serveis municipals estaran actius per garantir que la jornada vagi bé. Esperem que tot es desenvol·lupi amb normalitat i el recompte final es faci amb totes les garanties tal i com la nostra democràcia mereix”.

Logística pel 28M

Respecte de la logística, hi haurà dues unitats mòbils del servei electoral que funcionaran com enllaç entre l’Ajuntament i els 9 locals electorals per tal de poder solucionar qualsevol problema que pugui sorgir. Aquest dispositiu es complementarà amb l’operatiu previst per l’empresa municipal PRESEC, que facilitarà serveis de manyeria, fusteria, electricitat i neteja davant possibles necessitats als locals electorals.

Altres serveis previstos

La Policia Municipal, en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, vetllarà per la vigilància i seguretat a tots els col·legis electorals. Es facilitarà un servei de vehicle adaptat perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin desplaçar-se al col·legi electoral. Només caldrà trucar a l’Ajuntament (93 2639100) per sol·licitar-lo.

Els serveis informàtics proporcionaran les plataformes de control de participació i d’escrutini, el servei telefònic i el subministrament d’informació a la resta d’unitats que conformen el dispositiu electoral.

L’Ajuntament facilitarà a la ciutadania, a través dels mitjans de comunicació locals informació sobre el desenvolupament de la jornada, amb els avanços de participació previstos a les 14:00 hores i les 18:00 hores, així com dels resultats electorals a la ciutat un cop escrutades les 54 meses.