Dissabte de Temps d'Espàrrecs
Pañella ha fet una demostració manant espàrrecs

Les activitats del programa del Temps d’Espàrrecs d’aquest dissabte han quedat un tan deslluïdes per la pluja, però sí s’han pogut celebrar.

Així, des de les 10 del matí, s’ha muntat el Mercat de Pagès a la Torre Lluc, on tothom qui ho ha volgut ha pogut adquirir hortalisses i fruites del Parc Agrari del Baix Llobregat o gaudir dels espais guarnits amb tractors i eines del camp adaptats com a photocalls.

Espai adequat per a photocall

A la plaça de la Pagesia s’ha creat un espai, amb una taula, per fer demostracions de com es manen els espàrrecs, una tècnica, que segons el president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, “és senzilla i amb l’ajut d’un motlle s’agrupen una dotzena d’exemplars de mida i color similars, s’alineen i després d’igualar les bases s’agafaen amb una goma elàstica perquè no es desfacin”.

Pañella, tot i lamentar que “la pandèmia ens impedeix tenir Fira” tenim aquesta altra proposta “amb activitats prou atractives, moltes de les quals valdria la pena mantenir en  el certamen quan es torni a la normalitat” i ha estacat que “funciona molt bé tot el relacionat amb GastroGavà, el qual ens permet posar en valor el nostre producte”.

Sánchez i Pañella han visitat el Mercat de Pagès

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha convidat tothom a “gaudir d’aquestes activitats adaptades a aquest temps complicat de pandèmia, però que val la pena aprofitar”. Sánchez ha posat en valor que el programa ha estat possible “gràcies a la complicitat de tots: Ajuntament, pagesia, comerç i restauració per tal de mantenir viu l’esperit de la Fira. Tant de bo l’any que bé ja la poguem celebrar presencialment, i com cal”

Paneres de llavors i concurs d’aparadors

Cal recordar però, que fins el 8 de maig, també es poden veure un bon nombre paneres de llavors elaborades per la pagesia local en edicions anteriors i que s’exposen al Mercat del Centre i a MercaGavà i també està en marxa el concurs d’aparadors guarnits dels comerços de la ciutat on la ciutadania pot votar, fins aquest diumenge 2 de maig, el que més li agradi.

Aparador guarnit al Celler La Vinya

GastroGavà 2021: “Espàrrecs a la carta”

Fins el 9 de maig teniu l’oportunitat d’assaborir els “platillos” i els menús amb l’espàrrec com a protagonista als restaurants participants. A més si, fins el 9 de maig, completeu el Gavàport segellant amb un mínim de tres menús (o si ho prefereixes “platillos”) als restaurants participants de GastroGavà: “Espàrrecs a la Carta” podreu guanyar un àpat amb import màxim de 100 euros. Trobareu el GavàPort a la guia de restaurants que podreu adquirir als establiments participants.

Urna per participar a la rifa dels àpats

Recordeu que podeu comprar espàrrecs als productors i distribuidors de Gavà:

CONTACTE TELÈFON
Josep Pañella 629 874 201
Joan Torras 610 801 393
Joan Codinach 616 148 817
Anna Borrut 695 836 252
José Hernández 667 807 376
Salvador Vives 645 424 682
Gabriel Purset 686 714 700
Toni Esteve 687 566 536
Agropequària de Gavà 936 62 21 47