dol mort sergent

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, lamenta la mort del sergent Antonio López, membre de la Policia Municipal de Gavà que va resultar ferit en el tiroteig que es va produir el 6 de juliol passat al costat del tanatori de Gavà-Castelldefels. En els mateixos fets va resultar ferit el caporal Juan Cortés, que s’està recuperant plenament.

L’Ajuntament de Gavà, per decret de l’alcaldessa, ha establert tres dies de dol oficial, que es perllongaran des de les 14h. d’avui i fins al proper dissabte. El dol comporta que s’anul·len les agendes oficials de tots els regidors i regidores, així com els actes institucionals i públics promoguts o organitzats per l’Ajuntament.

L’alcaldessa Raquel Sánchez ha volgut remarcar novament la decisiva intervenció que van dur a terme els dos agents de la policia local de Gavà. Amb la seva actuació ràpida i eficaç van evitar amb tota probabilitat que la persona que els va disparar cometés un acte criminal de repercussions previsiblement més dramàtiques, i finalment fos detingut i posat a disposició de la Justícia. Atenent aquestes circumstàncies i l’actitud professional i valenta dels dos agents, l’Ajuntament procedirà a iniciar el procés per concedir-los la Medalla de la Ciutat de Gavà.

Evolució del sergent

El sergent Antonio López ha estat ingressat a l’àrea del malalt crític des que va ser intervingut d’urgència el dia 6. En aquell moment l’equip mèdic que el va atendre va aconseguir aturar l’hemorràgia derivada de l’impacte de la ferida, però tot i l’evolució inicialment positiva de les primeres hores posteriors a l’operació, l’agent de la policia patia un infart cerebral molt extens. Durant aquests tretze dies se li ha fet el seguiment i tractament mèdic necessari fins que aquest matí s’ha certificat clínicament la mort.

En aquests moments es desconeixen encara els detalls de la vetlla i funeral del sergent Antonio López, i en aquest sentit s’està a l’espera del que la família decideixi per valorar el que institucionalment correspongui.

Antonio López va realitzar tota la seva trajectòria professional a la Policia Municipal de Gavà. Va començar com agent en pràctiques el maig de 1994 i va ser agent interí fins a juny de 1995. Va romandre com agent fins a gener de 1999 per passar a ser tot seguit caporal fins a l’abril de 2009, quan va ser nomenat sergent. Va ser delegat de personal del Sindicat de Funcionaris de Policies (SFP) i president de la Junta de Personal de l’Ajuntament de Gavà.