Donació de sang a Gavà el 26 d'abril

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Gavà és un dels municipis catalans que més suport ha fet a la donació de sang durant l’estat d’alarma. Dilluns, 26 d’abril, la ciutat tornarà a acollir una jornada especial a la Unitat Mòbil ubicada en la Plaça Jaume Balmes, de 10 a 14 i de 17 a 21 hores.

Recordem que, donades les circumstàncies, per donar sang cal reservar hora a donarsang.gencat.cat

Campanyes amb mesures de seguretat

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.